Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΟΥΣ

«ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ»: «Η Ευρώπη έχει ήδη διαπιστώσει κάτι για το οποίο αμφέβαλλε: ότι μια αποφασισμένη κυβέρνηση μπορεί να περάσει μια πολιτική λιτότητας αν πείσει τον πληθυσμό για την αναγκαιότητά της. Αυτό είναι το κεκτημένο του διδύμου Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου. Η επίσκεψη Στρος - Καν στην Αθήνα έχει σαφώς τον συμβολισμό της πολιτικής επιβράβευσης. Ωστόσο, η πρόκληση για το ΔΝΤ και την Ε.Ε. - και η αναγκαιότητα για μας - είναι να μην ισχύσει για την ελληνική οικονομία το "η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε"» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ: «Eνα μεγάλο "υφεσιακό σοκ" μπορεί όλα αυτά να τα τινάξει στον αέρα! Eχω την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί πλήρως τις οριακές δυσκολίες του 2011 και προσπαθεί να "χτίσει" διεξόδους, μέσω μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης. Oποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το ενδεχόμενο μιας προσφυγής στον ελληνικό λαό, για να πει κι αυτός άμεσα τι θέλει να γίνει, κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει..." (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΕΚΡΗΞΗ: «Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναρωτιούνται πώς και δεν έχει σημειωθεί θεαματική κοινωνική έκρηξη. (...) Εξηγήσεις υπάρχουν. Πρώτα απ' όλα ο κόσμος είναι τρομαγμένος, ακόμη και πανικόβλητος. Δουλειές χάνονται, επίπεδα διαβίωσης καταρρέουν και η χώρα δίνει την εντύπωση ότι επιβιώνει από δόση σε δόση (...) Η αβεβαιότητα αλλά και το ένστικτο αυτοσυντήρησης μάς έχουν ακόμη προφυλάξει από το χάος της βίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος μιας μεγάλης έκρηξης ανεξέλεγκτων διαστάσεων (...) Την ένταση, άλλωστε, τη νιώθεις παντού, ακόμη και στα σκυθρωπά πρόσωπα που βλέπεις στους δρόμους. Μια μικρή σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά αυτό το σκηνικό» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ: «Τα μεν πρώτα μέτρα, όπως οι περικοπές μισθών στη Δημόσια Διοίκηση ήταν "εύκολα", μπροστά μας όμως βρίσκονται τα δύσκολα: Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, καθώς και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και αγορών. Για την επιτυχία αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι περίπου βέβαιον ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις με συντεχνίες και συμφέροντα. Αλλά εάν θέλουμε να είμαστε εθνικά υπερήφανοι (...) μία είναι η λύση: Να πετύχουμε, έστω και με συγκρούσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ