Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κυβερνητική υποκρισία για τον παλαιστινιακό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Μ. Αμπάς

Σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Μ. Αμπάς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ομολόγησε ότι η κυβέρνησή του επιζητά και φιλοδοξεί να έχει ρόλο στην προώθηση της επικίνδυνης για τους λαούς ιμπεριαλιστικής στρατηγικής τόσο για το Παλαιστινιακό όσο και για τη Μέση Ανατολή.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για τον παλαιστινιακό λαό είναι υποκριτικό. Και αυτό, γιατί η κυβέρνηση αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ και έχει ως στρατηγική της επιλογή την προώθηση των ενεργειακών σχεδίων που προτάσσουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στην περιοχή.

Επιπροσθέτως η Σοσιαλιστική Διεθνής, της οποίας πρόεδρος είναι ο Γ. Παπανδρέου, κρατά στάση ίσων αποστάσεων, ταυτίζοντας το θύμα με το θύτη και σε όλες τις κρίσιμες στιγμές υπονομεύει τον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες για τη συνέχιση της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και τη στήριξη της ισραηλινής αδιαλλαξίας. Για τις πολλαπλές πιέσεις και τους ωμούς εκβιασμούς προς τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό.

Το ΚΚΕ στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα για δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Απαιτεί την άνευ όρων αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, την πλήρη διάλυση των εποικισμών, την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων, την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων και Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, την άμεση κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών και συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ