Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Κανένας εμποροϋπάλληλος δε δουλεύει, κανένα μαγαζί δεν ανοίγει!

Την Κυριακή 12 του Δεκέμβρη οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν. Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια κατάργησης της Κυριακής αργίας

Κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των πολυεθνικών για κατάργηση της Κυριακής αργίας και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σχέδια που θα οδηγήσουν στον αφανισμό χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους, εντείνοντας ταυτόχρονα την εκμετάλλευσή τους, δίνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία στο εμπόριο και οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ. Ετσι, οι εμποροϋπάλληλοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του κλαδικού τους σωματείου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προχωρούν σε απεργία την Κυριακή 12 του Δεκέμβρη, ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας για άνοιγμα των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στο μήνα. Στο πλαίσιο της απεργίας οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στις 8 το πρωί της Κυριακής στην Ομόνοια, στην οποία καλεί τους μικρούς επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

Στη μάχη της προετοιμασίας και της ενημέρωσης των εργαζομένων τόσο για την απεργία της Κυριακής όσο και για την πανεργατική απεργία στις 15 του Δεκέμβρη έχουν ριχτεί οι δυνάμεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς. Χτες εξορμήσεις έγιναν στο «Πράκτικερ» του Ταύρου και στα εμπορικά κέντρα «Γκόλντεν Χολ» και «Δε Μολ» στο Μαρούσι.

Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει: «Η κατάπτυστη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, σε αγαστή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, για το άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκέμβρη δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια, με στόχο την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον εξαιτίας της πτώσης του τζίρου από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, από την άγρια φορολογική επίθεση, από την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του μνημονίου και κύρια της μείωσης μισθών και συντάξεων των λαϊκών οικογενειών που είναι οι πελάτες μας.

Τους μόνους που θα ωφελήσει το άνοιγμα στις 12 Δεκέμβρη είναι τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες της οδού Ερμού και Κολωνακίου, σε βάρος των χιλιάδων μικρών εμπόρων. Αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπεί ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας!

Κοροϊδεύουν και προσβάλλουν βάναυσα όσους αγωνίζονται για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όταν ισχυρίζονται ότι τα μαγαζιά του κέντρου πρέπει να ενισχυθούν επειδή τους δημιουργούν πρόβλημα οι διαδηλώσεις. Κάνουν πως δε βλέπουν ότι σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας, χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει από την αναδουλειά και τα χρέη.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του συναδέλφου στο Μαρούσι που δικαστικοί επιμελητές, σαν κοράκια, προσπάθησαν να του κάνουν κατάσχεση. Η έμπρακτη αλληλεγγύη και η δυναμική παρέμβαση των συναδέλφων ήταν αυτό που την απέτρεψε.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Το αντιμονοπωλιακό κίνημα των επαγγελματιών - βιοτεχνών - μικρών εμπόρων, η ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που πήρε απόφαση για απεργία στις 12 Δεκέμβρη, θα αντιπαλέψουμε με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας το μέτρο που έχει σκοπό να επιταχύνει τη μονοπώληση της αγοράς, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και τον αφανισμό των μικρών καταστημάτων.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους να δυναμώσουν την ΠΑΣΕΒΕ, τις Ενώσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, και να συσπειρωθούν στις πρωτοβουλίες και στο πλαίσιό της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ