Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χυδαίος αντικομμουνισμός

Η εφημερίδα «Καθημερινή», ναυαρχίδα της αστικής προπαγάνδας και πρωταγωνίστρια στην αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας, φιλοξενεί χτες γράμμα αναγνώστη της με τον τίτλο «Ελλάδα και Τείχος του Βερολίνου». Με αυτό αναφέρεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ιστορίας του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας, όταν με φροντίδα του ΚΚΕ την περίοδο του εμφύλιου πολέμου, χιλιάδες παιδιά διασώθηκαν βρίσκοντας καταφύγιο στις φιλόξενες σοσιαλιστικές χώρες, σε αντίθεση με το απάνθρωπο παιδομάζωμα της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Κατά τον επιστολογράφο «στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, αμέσως μετά την λήξη του εμφύλιου πολέμου (1949), το ΚΚΕ προωθούσε παιδιά ηλικίας 12 - 16 ετών, τα οποία δεν τα συνόδευαν οι γονείς τους, ακόμη και αν ήταν στελέχη του ΚΚΕ και τούτο κατά την μεταγενέστερη κομμουνιστική εκδοχή "για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τυχαίων συναντήσεων και αναγνωρίσεων πρώην ανταρτών και στρατιωτικών της Βέρμαχτ!"»

Βέβαια, επειδή και ο επιστολογράφος καταλαβαίνει ότι δεν στέκει αυτή ...η αρλούμπα διορθώνει τη βαθυστόχαστη ανάλυσή του που δημοσιεύει η εφημερίδα, ότι «αυτό συνέβη διότι η αντίληψη και η πεποίθηση της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ, ήταν ότι τα παιδιά αυτά, χωρίς την παρουσία των γονέων τους, θα εξελίσσοντο σε επίλεκτα μέλη του κόμματος».

Στη συνέχεια εμφανίζει τις προσωπικές ιστορίες, που ξέρει από συγγενή του για να στηρίξει τη ...θεωρία του. Δεν μπορεί βεβαίως και ο επιστολογράφος και η «Καθημερινή» να μην ξέρουν από τι «φωτιά και τσεκούρι» έβγαιναν τα ελληνόπουλα και ιδιαίτερα τα παιδιά των κυνηγημένων ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού εκείνη την περίοδο και τις δυσκολίες που υπήρχαν για να μπορέσουν οι οικογένειες να επανενωθούν στην πολιτική προσφυγιά. Τα γνωρίζουν και αυτό ακριβώς επιχειρούν να κρύψουν. Την τιτάνια προσπάθεια που έκανε το ΚΚΕ και οι σοσιαλιστικές χώρες για να σώσουν τα παιδιά (που τα περισσότερα σπούδασαν σε αυτές τις χώρες) και τους κυνηγημένους μαχητές. Αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος όσο και αν προσπαθούν δε θα μπορέσουν να το λερώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ