Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΑΓΡΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ο κρατικός προϋπολογισμός

ΚΚΕ: Καμιά ανοχή, καμιά συναίνεση. Ο προϋπολογισμός να συναντήσει, εκτός από την οργή, και την οργανωμένη αγωνιστική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής

  • Οι νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση.
  • Οι νέες δραστικές περικοπές σε Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, η απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από τις όποιες εισφορές τους, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση θα επιδεινωθεί.
  • Οι απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, η νέα δραστική μείωση μισθών συνοδεύονται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τη γενίκευση της μερικής - ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
  • Η κατάργηση δημόσιων οργανισμών, ο περιορισμός των πρώην ΔΕΚΟ, η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα αυξήσουν το κόστος, χειροτερεύοντας την ποιότητα των όποιων παροχών.
  • Προκλητική κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, με μείωση της φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις, κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, υποταγή του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org