Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ: «η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης επιτυγχάνεται με τις συνταξιοδοτήσεις, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων έργου (30.000 φέτος και άλλοι τόσοι περίπου το επόμενο έτος)» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ: «Είμαι από τους τυχερούς που έχω κήπο και καλλιεργώ λαχανικά. Για ψάρι, πάω για ψάρεμα, το κρέας το έχουμε σχεδόν καταργήσει και αγοράζουμε όσπρια, ζυμαρικά και τα απολύτως απαραίτητα: χαρτί υγείας, σαπούνι και οδοντόκρεμα. Μόνο για τους λογαριασμούς θέλουμε το μήνα - με μεγάλες στερήσεις - 150 ευρώ. Νοέμβριος μήνας και δεν έχουμε ανάψει ούτε μια φορά καλοριφέρ· αν δεν είχαμε τζάκι, θα παίρναμε σόμπα. Εχω καταργήσει το αυτοκίνητο και κυκλοφορώ με μηχανάκι γιατί καίει μόνο 5 ευρώ βενζίνη. Ο,τι περισσεύει τα στέλνουμε στον 18χρονο γιο μας που σπουδάζει στο ΤΕΙ Κρήτης». Η οικογένειά του πρέπει να τα βγάλει πέρα με το μηνιαίο επίδομα ανεργίας των 499,75 ευρώ που θα παίρνει από τον ΟΑΕΔ μέχρι τις 5 Μαΐου, και την πρόωρη σύνταξη των 500 ευρώ της γυναίκας του από τον Νοέμβριο του 2009. «Τότε δεν περιμέναμε ότι ύστερα από 5 μήνες εγώ θα έμενα άνεργος», μας λέει, τονίζοντας ότι είναι «και προνομιούχος γιατί δεν πληρώνει ενοίκιο» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ: «Ποιος ακριβώς, πότε και με ποια διαδικασία συνέταξε το Μνημόνιο; Ποια φυσικά πρόσωπα και κατ' εξουσιοδότησιν ποιων θεσμικών οργάνων της χώρας έκαναν τη διαπραγμάτευση; - αν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση. Αυτά δεν τα μάθαμε ποτέ. Η Βουλή ψήφισε έναν νόμο, χωρίς να έχει υπόψη της το πλήρες κείμενο του Μνημονίου και τις δανειακές συμβάσεις που το συνόδευαν (...) αλλά ούτε το Υπουργικό Συμβούλιο, ως ανώτερο όργανο διακυβέρνησης της χώρας, συζήτησε ποτέ για το Μνημόνιο (...) ο ιστορικός του μέλλοντος θα μείνει άφωνος όταν μελετήσει τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, που κράτησε - δεν κράτησε μισή ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ημέρας» (από άρθρο στα ΝΕΑ).