Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζεται η αυριανή διαδήλωση

Ξεκινά σήμερα στην πορτογαλική πρωτεύουσα η διεθνής διάσκεψη που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) και το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC) με την υποστήριξη του Δήμου της Αλμάντα, με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Οχι στο ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί!». Η διάσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αντι-ΝΑΤΟικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών που πραγματοποιούνται στη Λισαβόνα σήμερα και αύριο.

Το Σάββατο διοργανώνεται από το «CPPC» και άλλες 107 οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTO-Intersindical), μεγάλη συγκέντρωση στη Λισαβόνα όπου, εκτός από τους Πορτογάλους φιλειρηνιστές, θα μιλήσει και η πρόεδρος του ΠΣΕ, Σοκόρο Γκόμες.

Στις αντι-ΝΑΤΟικές διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις παίρνει μέρος πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία από την ΕΕΔΥΕ, την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την ΚΕΘΑ. Το ΚΚΕ εκπροσωπεί ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, ενώ ο Μαρίνος Μακρής εκπροσωπεί το ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ