Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ
Ζητάνε δημόσιο στην υπηρεσία των επιχειρήσεων

Δημόσιο στην υπηρεσία των επιχειρήσεων θέλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η οποία έστειλε στα μέλη της τρόικας το «επικαιροποιημένο» υπόμνημά της με το οποίο ζητάει «σχέδιο ανάπτυξης εμπορικής πολιτικής και όχι έκτακτα μέτρα».

Κρατώντας, στα λόγια, αποστάσεις από τη λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που απεργάζονται κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, η διοίκηση της ΕΣΕΕ ζητάει να μην μπουν νέοι φόροι και να μην αυξηθεί παραπέρα ο ΦΠΑ.

Παράλληλα και κινούμενη μέσα στα αδιέξοδα της διαχειριστικής λογικής, η διοίκηση της ΕΣΕΕ, δηλώνει πως τάσσεται υπέρ των παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. και μιας «κοινής επαναδιαπραγμάτευσης επιμέρους όρων του μνημονίου».

Κατά τα άλλα, σε επίδειξη υποκρισίας δηλώνει ότι συμφωνεί με τον «εξορθολογισμό λειτουργίας του κράτους, όμως, με την αξιοποίηση και αναδιάταξη του προσωπικού ώστε να αποτελέσει αρωγό της υγιούς επιχειρηματικότητας», αυτό που με άλλα λόγια ζητούν και οι εμποροβιομήχανοι, δείχνοντας στο βάθος μείωση προσωπικού και απολύσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο εμφανίζεται να ενοχλείται από τις «συνθηματολογικού τύπου», όπως τις χαρακτηρίζει, «προσεγγίσεις» για απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές μισθών, ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και... «ανεξέλεγκτη» χρήση επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί «δαιμονοποιούν την επιχειρηματικότητα, διαταράσσουν τις εργασιακές σχέσεις και επιδεινώνουν το αρνητικό κλίμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ