Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φυλλάδες στο χορό της προβοκάτσιας

Καταγγελία της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ για δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

Σε μια αθλιότητα πρώτου μεγέθους προχώρησε η εφημερίδα «Λάμψη των Νοτίων Προαστίων», στη γενικότερη προσπάθεια να θολωθεί η καθαρή θέση του ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο των εκλογών και να υπονομευτεί η πολεμική του στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πολιτική τους.

Η εφημερίδα δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της μεγάλη φωτογραφία του υποψηφίου της ΝΔ για το δήμο Γλυφάδας Μ. Βαρβιτσιώτη με τον τίτλο «Ολοι στηρίζουν Μιλτιάδη». Ανάμεσα σ' αυτούς τους «όλους», η εφημερίδα αθροίζει και το ποσοστό του υποψηφίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σταύρου Τάσσου, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή κατέγραψε ποσοστό 9,56%.

Με τέτοια μαθηματικά, και την πρόσθεση όλων των άλλων υποψηφίων, ο Μ. Βαρβιτσιώτης εμφανίζεται από την εφημερίδα να συγκεντρώνει ποσοστό 73,15% απέναντι στον ανθυποψήφιό του από το ΠΑΣΟΚ, Γ. Κόκορη. Οπως είναι αναμενόμενο, στις μέσα σελίδες κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να δικαιολογεί την αναφορά στο όνομα του υποψηφίου με το ΚΚΕ Σ. Τάσσου, αφού η θέση για το δεύτερο γύρο είναι ξεκάθαρη: Να καταψηφιστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με όποιον τρόπο, άκυρο, λευκό, ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε ανακοίνωσή της, η Νοτιοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σημειώνει σχετικά: «Καταγγέλλουμε το προβοκατόρικο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΛΑΜΨΗ των Νοτίων Προαστίων", που γράφει ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Γλυφάδα Τάσσος Σταύρος, θα στηρίξει στο β' γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτό είναι αισχρό ψέμα.

Το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κόσμο και τη δεύτερη Κυριακή να αποδυναμώσει αποφασιστικά τους υποψήφιους και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο δήμο της Γλυφάδας και παντού, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο. Τα κόμματα που τους στηρίζουν ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν. Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στη βαρβαρότητα του μνημονίου διαρκείας της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι μονόδρομος».

Σε δική του δήλωση, ο Σ. Τάσσος σημειώνει σχετικά με το δημοσίευμα: «Οι γκεμπελίσκοι ξαναχτύπησαν. Είναι φανερό ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανησυχούν από τη άνοδο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα και στη Γλυφάδα και επιχειρούν με προβοκατόρικες μεθόδους να εγκλωβίσουν τις λαϊκές δυνάμεις που ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αναμασώντας θεωρίες για δήθεν συμφωνίες ΚΚΕ και ΝΔ κάτω από το τραπέζι. Η θέση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ξεκάθαρη. Καλούμε το λαό της Γλυφάδας να καταψηφίσει και τους δύο εκπροσώπους του δικομματισμού, ρίχνοντας λευκό και άκυρο τη δεύτερη Κυριακή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ