Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: «Μπορεί η "όλη αριστερά" σε αυτές τις εκλογές να αθροίζει περί το 20%, μόνο που αυτό δεν έχει αντίστοιχη βαρύτητα (...) διότι συγκεντρώνει μόνο ή κυρίως τη διαμαρτυρία που στις μέρες μας τείνει να γίνει απελπισία (...) Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ το λέει με κυνικό τρόπο. Τα προβλήματα δεν λύνονται στον καπιταλισμό, ούτε εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τον εξωραΐσουμε (...) Αν η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά δεν ανοιχτεί στην κοινωνία (...) το μόνο που θα απομείνει στην αριστερά του 20% είναι οι δοξολογίες των κόκκινων ψαλτών» (ο Δ. Χρήστου στην ΑΥΓΗ).

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Μπορεί να αποφύγαμε τώρα τις αχρείαστες βουλευτικές εκλογές, αλλά είναι απίθανο η συνέχεια να αποδειχθεί ανθόσπαρτη για την κυβέρνηση (...) Οποιος το αμφισβητεί, ας παρακολουθήσει από τώρα και στο εξής πώς το ενθαρρυμένο από το αποτέλεσμα ΚΚΕ θα κλιμακώνει τις εκδηλώσεις του πεζοδρομίου με προμετωπίδα το ΠΑΜΕ, στο όνομα της "λαϊκής συσπείρωσης" (...) Θα μπορούσε ίσως να ελπίζει κανείς ότι θα φτάσει η στιγμή που τα δύο κόμματα εξουσίας θα καταλάβουν ότι πρέπει να στηρίξουν μια κυβέρνηση συνεργασίας (...) για να σώσουν και τους εαυτούς τους βλέποντας τους ψηφοφόρους τους να διαρρέουν στις εκλογές και το ΚΚΕ να ανεβαίνει (...) Αλλά και αυτό φαντάζει απόμακρο έως εξωπραγματικό (...) Αρα, "ο κίνδυνος" των πρόωρων εκλογών (...) δεν έχει αποτραπεί. Οι πρόωρες εκλογές αναβλήθηκαν, αλλά δεν ματαιώθηκαν. Οταν όμως διεξαχθούν οι συνθήκες θα είναι ίσως δυσμενέστερες και για την κυβέρνηση και για τη χώρα» (ο Α. Στάγκος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ 'ΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ: «Υπάρχει περίπτωση τα νέα εισπρακτικά μέτρα να μην πλήττουν τους μισθούς και τα εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Ούτε μια στο δισεκατομμύριο! (...) Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (...) Η κυβέρνηση υποχρεούται να κάνει μια νέα δραστική παρέμβαση στα εισοδήματα και να διαχειριστεί έναν χειμώνα ακόμη βαθύτερης ύφεσης (...) Και τώρα που αρχίζουν πραγματικά τα δύσκολα, το φως στην άκρη του τούνελ γίνεται κι αυτό δυσκολότερο. Κι έτσι αρχίζω και καταλαβαίνω για ποιον λόγο πολλά στελέχη του οικονομικού επιτελείου προτιμούσαν να γίνουν τώρα οι εκλογές. Ισως επειδή μαντεύουν τι θα σημαίνουν οι εκλογές αργότερα!» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ