Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτικές ενίσχυσης και αποθράσυνσης του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑΛΙΣΤΑ. ΠΑΕΙ να ...λυθεί ο γρίφος του πόσο θα είναι τέλος πάντων αυτό το αναθεωρημένο έλλειμμα. Περίπου 9,3 λένε...

Ας υποθέσουμε όμως ότι ήταν 8,2% ή 7,8% όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Τι πιστεύετε ότι θα άλλαζε;

Μήπως με χαμηλότερο έλλειμμα δε θα προσπαθούσαν να καταργήσουν εντελώς τις συλλογικές συμβάσεις όπως κάνουν τώρα; Δε θα προωθούσαν τη μερική απασχόληση; Δε θα απελευθέρωναν τις απολύσεις;

Δε θα επιχορηγούσαν πλουσιοπάροχα τις τράπεζες; Δε θα μοίραζαν αφειδώς φορο-απαλλαγές στους εφοπλιστές; Δε θα έδιναν «γην και ύδωρ» στους λεγόμενους «επενδυτές» με τα fast track;

Προφανώς, τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με το έλλειμμα, αναθεωρημένο ή μη. Εχουν όμως με τις πολιτικές ενίσχυσης και αποθράσυνσης του κεφαλαίου. Με αυτό που στην πραγματικότητα προωθούν ανεξαρτήτως οικονομικών στοιχείων.

ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ κάπου εδώ πρέπει να εντάξουμε και την (νέα) παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που δείχνει πολύ βιαστικός για το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων.

«Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» αποκαλεί την πρότασή του, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πώς γίνονται αυτές οι «αξιοποιήσεις». Το είδαμε με την «Ολυμπιακή», θα το δούμε συντομότατα και με τον ΟΣΕ.

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ (ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ) σε κάθε τοπικές εκλογές άρχισε πάλι το ΠΑΣΟΚ. Αναμενόμενο φυσικά και τόσο κλασικό, που γίνεται πλέον αστείο: Οποιος δεν τους ψηφίσει ...συμμαχεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Και το λένε αυτό οι ίδιοι που έχουν τη Νέα Δημοκρατία ως συμπαραστάτη στα περισσότερα των νομοσχεδίων τους, έχουν ...αδελφοποιηθεί με το Μητσοτακέικο και έχουν ως μόνιμο δεκανίκι τους τα φασιστοειδή του ΛΑ.Ο.Σ.

Οσο για την πολιτική που εφαρμόζουν ...τι να συζητάμε τώρα. Ομως μάλλον θεωρούν ότι αυτά είναι μικρολεπτομέρειες.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ