Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Δεκάδες νεκροί από τσουνάμι και ηφαιστειακές εκρήξεις

TZAKAΡΤΑ.-- Τους 272 έφτασαν χτες οι νεκροί και τους 400 οι αγνοούμενοι από το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε αργά το βράδυ της Δευτέρας τη Δυτική Σουμάτρα στην Ινδονησία μετά από σεισμό των 7,7 βαθμών.

Στο Μεντάνγκ, μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές από το τσουνάμι τριών μέτρων, άρχισε να καταφθάνει η πρώτη βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα από σκάφη του ινδονησιακού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, δεκάδες πτώματα γεμίζουν τις ακτές και τους δρόμους περιοχών της Δυτικής Σουμάτρας που επλήγησαν από το τσουνάμι, ενώ οι καιρικές συνθήκες (ισχυρές βροχοπτώσεις) εξακολουθούν να δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν να εντοπίσουν τα ίχνη των αρκετών εκατοντάδων ατόμων που αγνοούνται...

Δραματικές ώρες περνούν και οι κάτοικοι περιοχών γύρω από το ηφαίστειο Μεράπι της Κεντρικής Ιάβας. Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις ή τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άτομα.

Οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση για φάρμακα, σκηνές και τρόφιμα καθώς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τους εκατοντάδες τραυματίες που φέρουν άσχημα εγκαύματα από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι (απέχει περίπου 400 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, Τζακάρτα).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ