Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Εκβιασμοί χωρίς τέλος από τις πολυεθνικές

Ο ένας μετά τον άλλο οι εκβιασμοί των πολυεθνικών ομίλων που λυμαίνονται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ικανοποιούνται από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η μόνη της έγνοια είναι η εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία μεταξύ γερμανικής και αραβικής πολυεθνικής, οι εμπλεκόμενοι ζητούν πρόσθετες εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο για διαγραφή του προστίμου, ύψους 250 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ειδικά από τους αγοραστές μπαίνει η απαίτηση για φορολογική και ποινική ασυλία, προφανώς ζητάνε να καλυφθούν από το καθεστώς «fast track» (ταχείες επενδύσεις). Επίσης, ανακινήθηκε και ζήτημα οριστικής παραχώρησης στους αγοραστές των εκτάσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συμπεριλαμβανομένου και του αιγιαλού.

Γι' αυτά τα θέματα, ο υπουργός Ε. Βενιζέλος, είχε χτες το μεσημέρι συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αγοράστριας εταιρείας, αραβικής «Abu Dhabi Mar», Λιβανέζο επιχειρηματία Iskandar Safa και τον εκτελεστικό πρόεδρο της πωλήτριας εταιρείας, γερμανικής «Thyssen Krupp Marine Systems» Hans Cristoph Atzpodien. «Κατά τη συνάντηση - σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας - εξετάστηκαν και διευκρινίστηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και είναι κοινή η πεποίθηση ότι μέχρι τις 22 Οκτωβρίου θα έχουν συντελεστεί όλες οι προβλεπόμενες για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας ενέργειες».

Και μόνο το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για «εκκρεμή ζητήματα» σημαίνει ότι αναγνωρίζει σαν βάσιμους τους εκβιασμούς των πολυεθνικών, αφού υποτίθεται πως όλα είχαν λυθεί πριν υπογραφούν οι εκατοντάδες σελίδες της σύμβασης και βέβαια πριν επικυρωθεί αυτή από τη Βουλή. Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι πως ο Ε. Βενιζέλος όχι μόνο άκουσε αλλά έκανε αποδεκτές τις κατά τ' άλλα «παράλογες» απαιτήσεις των συνομιλητών του, σε βάρος των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνένοχη η κυβέρνηση στον εκβιασμό (2011-05-19 00:00:00.0)
Νέοι εκβιασμοί από τις πολυεθνικές (2010-10-15 00:00:00.0)
Εκβιάζουν για νέα προνόμια οι πολυεθνικές (2010-10-14 00:00:00.0)
Υποδομές και εργαζόμενοι στα δόντια των πολυεθνικών (2010-09-02 00:00:00.0)
Ζεστό χρήμα στην «Thyssen», στον αέρα οι εργαζόμενοι (2009-12-24 00:00:00.0)
Οι «σωτήρες» πουλήθηκαν! (2002-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ