Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΗΜΟΙ ΚΙΛΚΙΣ
Αντιμέτωποι με τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Περιοδεία στους Δήμους Κιλκίς, Δοϊράνης και Μουριών - οι οποίοι θα ανήκουν στο νέο ενιαίο Δήμο Κιλκίς με βάση τον «Καλλικράτη» - πραγματοποίησε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Κώστας Χαλίτσιος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Γιάννης Φαχουρίδης, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τους δημάρχους των τριών δήμων και μέσα απ' τις συζητήσεις αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Ενδεικτικό είναι ότι οι Δήμοι Δοϊράνης και Μουριών - βρίσκονται κοντά στα σύνορα - είναι απομονωμένοι, με απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, στο οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά η διέλευση φορτηγών οχημάτων, με αποτέλεσμα τα συχνά αυτοκινητικά ατυχήματα που έχουν προκαλέσει ακόμη και θανάτους. Επιπλέον, δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο στην πλειοψηφία των χωριών των κωμοπόλεων των δύο δήμων. Συνέπεια αυτού, οι κάτοικοι πληρώνουν μέχρι και 1.000 ευρώ το χρόνο για να καθαρίζουν τους βόθρους των σπιτιών τους. Ποσό δυσβάσταχτο για τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειοψηφία τους αγρότες, των οποίων τα εισοδήματα έχουν εξανεμιστεί από τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές.

Σημαντικό πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή αποτελεί η μέριμνα της λίμνης Δοϊράνης, μιας περιοχής εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που ταυτόχρονα συμβάλλει και στην οικονομία της (αλιεία, τουρισμός). Η λίμνη, ωστόσο, κινδυνεύει απ' την πολιτική εγκατάλειψης της κεντρικής διοίκησης.

Αντίστοιχα, η μη απόδοση από την κυβέρνηση των παρακρατημένων πόρων από τους δήμους έχει δυσκολέψει τη φροντίδα των σχολικών κτιρίων. Χαρακτηριστικά στο Δήμο Μουριών, εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν δοθεί ακόμη και αυτά τα ελάχιστα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων.

Τα οξυμένα αυτά προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν με την πρώτη συνένωση των δήμων και κοινοτήτων, τον «Καποδίστρια», αλλά αντιθέτως οξύνθηκαν. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγαν οι δήμαρχοι των δήμων στο κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι ενώ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μελέτες δαπανώντας σημαντικά ποσά, στη συνέχεια, δε γίνονταν τα έργα λόγω μη χορήγησης κονδυλίων ή ακύρωσης προγραμμάτων.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισήμανε πως τα προβλήματα των υποδομών, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, δε θα αντιμετωπιστούν σε φιλολαϊκή κατεύθυνση με τη συνένωση των δήμων, με βάση το αντιδραστικό - αντιλαϊκό περιεχόμενο του «Καλλικράτη». Πόσο μάλλον, αν δεν υπάρξει μια πολιτική που θα προσανατολίζεται στην επιστροφή κονδυλίων στην κοινωνία, μέσα από μια λογική ανάπτυξης προς όφελος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, δίχως καμιά επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων. Κάτι που μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να εγγυηθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ