Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10796

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Περιφερειάρχες και δήμαρχοι στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος

Motion Team

  • Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει στάση πληρωμών, είτε περικόπτοντας συντάξεις, επιδόματα, είτε περικόπτοντας χρηματοδότηση σε Παιδεία, Υγεία, κλπ. Να πάψει να πληρώνει ο λαός.
  • Οι εκλεγμένοι δε μπορούν να είναι κρατικοί υπάλληλοι. Να αξιοποιήσουν τις θέσεις σε Περιφέρειες, Δήμους ώστε να πολλαπλασιαστεί η φωνή του λαού που διεκδικεί, που αποσπά κατακτήσεις. Τα χρηματικά μέσα να χρησιμοποιηθούν για έργα υπέρ των λαϊκών αναγκών.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΑΠΑΤΗ Η ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ για τα ελλείμματα στις πρώην ΔΕΚΟ
  • ΚΚΕ: Μόνη λύση αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση της πάλης για την κοινωνικοποίηση και αυτών των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας
  • ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την επόμενη Τρίτη, 19 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ.
  • ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού έβαλαν τις ΔΕΚΟ στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, αφού οργίασαν με την εξαγορά συνειδήσεων και το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος μαζί με τους εργατοπατέρες τους, τώρα εφευρίσκουν ως λόγο της ιδιωτικοποίησής τους τους μισθούς των εργαζομένων, που δήθεν ευθύνονται για το υψηλό κόστος και τα ελλείμματα.
  • Η κυβέρνηση και η ΝΔ κρύβουν ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ αποτελεί δέσμευση στο Μάαστριχτ και αποσκοπεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, ενώ για τους εργαζόμενους επιφυλάσσεται καθεστώς γαλέρας, με ελαστικές σχέσεις και μισθούς πείνας. Ο λαός να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στις εκλογές που έρχονται στις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΣΕΛ.  9

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πανελλαδική αγωνιστική δράση

Μέρα πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης ήταν χτες για γονείς και μαθητές των Μουσικών Σχολείων, που για άλλη μια χρονιά μετρούν πολλές χαμένες διδακτικές ώρες, ενώ καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ακριβά μουσικά βιβλία που διδάσκονται. Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε και μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  27

Τα περί «εθνικής ομοψυχίας»

Τα αστικά ΜΜΕ προπαγανδίζουν την «εθνική ομοψυχία» στη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, που εγκλώβισε η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας στο ορυχείο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και το κράτος της Χιλής, (γι' αυτό δεν είπαν κουβέντα), αντιπαραθέτοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει «εθνική ομοψυχία» για τη «διάσωσή της» από ελλείμματα, χρέη, την κρίση. Σκόπιμη προπαγάνδα, για να περάσουν στο λαό την άποψη περί αναγκαιότητας υποταγής του στην αντιλαϊκή πολιτική. Για τη σωτηρία των εργατών, σύσσωμος ο λαός της Χιλής, ο ελληνικός λαός, οι λαοί του κόσμου, εξέφρασαν ομοψυχία. Αλλο αυτό και άλλο η προπαγάνδα περί «εθνικής ομοψυχίας» σε όφελος των καπιταλιστών και των κομμάτων τους για την υποταγή του λαού. Τι καταγγέλλουν όμως τα συνδικάτα των ορυχείων στη Χιλή; Στο πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαν 31 νεκρούς εργάτες στα ορυχεία. Από 1990 - 2005 στα ορυχεία της Χιλής έχουν «δολοφονηθεί» 742 εργάτες. Το 2008 στο ορυχείο Σαν Χοσέ των 33 εγκλωβισμένων, είχαν σκοτωθεί δύο εργάτες μετά από κατάρρευση στοών. Οι εταιρείες προτιμούν να πληρώνουν γελοία πρόστιμα της τάξης των 2.500 δολαρίων αντί να πάρουν μέτρα ασφάλειας.Τόσο κοστολογούν τη ζωή! Και στην Ελλάδα τα όμοια, αφού καθημερινά σχεδόν έχουμε εργοδοτικά εγκλήματα (το πιο πρόσφατο στη Χαλυβουργία). Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρχει «εθνική ομοψυχία» αλλά ασίγαστη ταξική πάλη, ως την εξάλειψή τους.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπλοκή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ισραήλ

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ρατσιστικός διαγκωνισμός σε βάρος των μεταναστών

ΣΕΛ.  25
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ξεχειλίζει η οργή για το εργοδοτικό έγκλημα

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ
Η κρατική βία δε θα κάμψει τους εργατικούς αγώνες

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την παρουσία ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων, το πρωί κατά των συμβασιούχων στην Ακρόπολη και το απόγευμα κατά των διαδηλωτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η στάση της κυβέρνησης, των βιομηχάνων - τραπεζιτών - εφοπλιστών απέναντι στους βιοπαλαιστές της Ζώνης είναι ξεκάθαρη: Καταδίκη τους στην ανεργία και στην πείνα, συνοδεία της καταστολής.

Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι της, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, πιστεύουν ότι η κρατική και κυβερνητική βία θα κάμψει τους εργατικούς αγώνες, πλανώνται πλάνην οικτράν.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Μονιμοποίηση και σταθερή εργασία ζητά το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ