Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Μόνο βάσανα θα φέρει στο λαό η ψήφος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Περιοδεία του Γ. Μαρίνου σε βιομηχανίες της Κεντρικής Εύβοιας

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Ο εργαζόμενος στα σφαγεία και στα χοιροστάσια δεν μπορεί να ψηφίσει το συνδυασμό που στηρίζει ο εργοδότης. Ούτε ο μεταλλεργάτης και ο εργαζόμενος στη φαρμακοβιομηχανία μπορεί να επιλέξει το συνδυασμό που στηρίζει το "αφεντικό". Η ταξική σας θέση οδηγεί σε έναν και μοναδικό δρόμο. Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν λάθος επιλογές. Η στάση ευθύνης, η αποτελεσματικότερη απάντηση, η απάντηση που φοβούνται είναι η καθημερινή δράση με το ΠΑΜΕ, με τις ταξικές δυνάμεις. Τώρα και πάντα με το ΚΚΕ και το συνδυασμό που στηρίζει, τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, στην περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι στις βιομηχανίες της Κεντρικής Εύβοιας και της Χαλκίδας. Στην περιοδεία συμμετείχε και η Μαρία Φουρλή, γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ στην Εύβοια και υποψήφια δήμαρχος Μεσσαπίας.

Ο Γιώργος Μαρίνος επισκέφθηκε τα σφαγεία της «ΒΟΚΤΑΣ» και του «Κελαϊδίτη», το εργοστάσιο μετάλλου «ΒΕΤ» και τη φαρμακοβιομηχανία «Γκαλένικα», κάνοντας ουσιαστική συζήτηση με δεκάδες εργαζόμενους.

Στις ομιλίες που πραγματοποίησε στους χώρους δουλειάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι η επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι έχει έναν κεντρικό στόχο: «Να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους - κάνοντας ακόμα φτηνότερη την εργατική τάξη - για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας». Με αυτό τον τρόπο, όπως επισήμανε, «οι επιχειρήσεις τους θα γίνουν πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές, πατώντας πάνω στα "πτώματα" των δικαιωμάτων, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε και στις "παγίδες" που στήνουν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ερχονται τώρα οι άλλοι συνδυασμοί και σας λένε με πονηριά: Μα τώρα είναι τοπικές εκλογές, δεν είναι βουλευτικές. Κοροϊδεύουν το λαό για να του κλέψουν ψήφο, ενώ το βράδυ των εκλογών θα μετράνε τους πράσινους και μπλε δήμους ανταλλάσσοντας συγχαρητήρια με τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ». Και πρόσθεσε: «Πού ήταν αυτοί που σας ζητάνε την ψήφο σας σήμερα, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταργούσαν τα δικά σας δικαιώματα, όταν σας απειλούσαν οι εργοδότες ή όταν σας απέλυαν; Ηταν μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική και τους εργοδότες, τους υποστηρικτές της κερδοφορίας τους»!

Ο Γιώργος Μαρίνος, τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν ψήφο καταδίκης σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα αναχώματά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι αντεργατικές δυνάμεις είναι μαζί σε ένα μπλοκ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι συνδυασμοί τους, οι δικοί τους δήμαρχοι και νομάρχες μαζί με τα κάθε λογής αναχώματα. Και όλοι αυτοί μαζί με τους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν για να κάνουν τις δουλειές τους. Μη τους δώσετε αυτή τη χαρά, γιατί η δική τους χαρά θα φέρει σε εσάς ακόμα περισσότερα βάσανα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ