Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΒ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα...

...για να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και να μην πληρώνουν οι μαθητές τα υλικά των εργαστηρίων

Από τη μια, λείπουν καθηγητές για τα βασικά μαθήματα κι από την άλλη, απαιτείται από τους μαθητές να αγοράζουν οι ίδιοι τα υλικά των εργαστηρίων τους, που σε κάποιες περιπτώσεις (γραφιστική) φτάνουν και τα 100 ευρώ. Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΚΝΕ ότι συμβαίνουν στη Σιβιτανίδειο σχολή και κόντρα στα προβλήματα καλεί τους μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

  • Να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους, να τους διανέμονται δωρεάν τα υλικά για τα εργαστήρια με ευθύνη του κράτους.
  • Να προσληφθούν άμεσα καθηγητές με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και να καλυφθούν όλα τα κενά στη διδασκαλία των βασικών μαθημάτων.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους τους μαθητές.

Η ΟΒ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ απευθύνεται, με ανακοίνωσή της, στους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολής, λέγοντας: «Εσύ που είσαι παιδί εργάτη, που παλεύεις τη ζωή στα ίσα, έχεις τη δύναμη να σηκώσεις το ανάστημά σου στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της»!

Και ακόμα τους καλεί: «Σύγκρινε αυτά που ζεις με αυτά που σου έλεγε η υπουργός Παιδείας την πρώτη μέρα του σχολείου.

Δεν έχεις εσύ και η οικογένειά σου καμία ευθύνη για την κρίση τους.

Μη δεχτείς καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Μη μένεις απαθής, μην τους χαρίζεις το δικαίωμα να λένε ότι ο λαός, η νεολαία καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν θυσίες, ότι έχουν την έγκρισή τους στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν.

Οργάνωσε τον αγώνα σου σε κάθε χώρο, και στη Σιβιτανίδειο»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ