Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ «ΚΑΒΓΑΔΕΣ»

ΜΑΖΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ: «Θα ήταν καλύτερα για τη χώρα και τους πολίτες (που πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό) οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς να ενθυμούνται τις φιλικές ημέρες τους στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασαν συγκατοικούντες στο ίδιο δωμάτιο, παρά να επιδίδονται σε πολέμους με παρακμιακά σποτάκια που ωφελούν ολίγους και ζημιώνουν τους πολλούς» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ: «Είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειασθεί να τροποποιήσουν το Μνημόνιο και να αναζητήσουν νέους, πιο επώδυνους, τρόπους περικοπής της κρατικής σπατάλης. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είναι ευχάριστο (...) είναι όμως ανάγκη (...) να επικρατήσει ένα κλίμα εθνικής συναίνεσης και πολιτικής ωριμότητας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αποφύγει τις εμπρηστικές δηλώσεις και πράξεις κατά της Ν.Δ. και να αναζητήσει κοινούς τόπους με αυτή. Πως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αποφύγει την πόλωση και να αντιληφθεί ότι όσες τομές γίνονται σήμερα είναι αναπόφευκτες, ασχέτως του ποιος βρίσκεται στην εξουσία. Πως, τέλος, η Αριστερά να καταλάβει ότι η δημοκρατία μας βάζει όρια για το έως πού μπορεί να φτάσει η διαμαρτυρία και πού αρχίζει η αμφισβήτηση της έννομης δημοκρατικής τάξης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΛΠΙΚΗ «ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ»: «Η Ελλάδα δανειζόταν αφειδώς όλα αυτά τα χρόνια για να αγοράζει τα γερμανικά και γαλλικά προϊόντα. Γιατί, λοιπόν, οι χώρες αυτές να ανησυχήσουν και να προειδοποιήσουν για το ελληνικό πρόβλημα; (...) προτίμησαν να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα. Και "αντέδρασαν", ιδίως η Γερμανία, μόνον όταν είδαν ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να απειλήσει το σύνολο της ευρωζώνης και τις γερμανικές τράπεζες, οι οποίες κατέχουν μεγάλο ποσοστό του ελληνικού χρέους (...) τώρα που η απειλή της ελληνικής χρεοκοπίας ταρακούνησε το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα, ήρθαν οι "ομολογίες" και οι εκρήξεις "αυτοκριτικής", όπως η προχθεσινή του Γιουνκέρ (...) Πλάι στη βαριά ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων υπάρχει η ίδια ή και μεγαλύτερη των σημερινών "κηδεμόνων", που ήξεραν και δεν μιλούσαν, γιατί κέρδιζαν» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ