Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Τρομοκρατική σύλληψη δύο στελεχών της ΚΝΕ

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ συμπαραστέκονταν στους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου που αντιμετώπιζαν εισαγγελείς, Αστυνομία και Πυροσβεστική προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους

Στην τρομοκρατική σύλληψη των στελεχών της ΚΝΕ Μάριου Τσελέ και Κώστα Χατζηδαμιανού προχώρησε χτες το πρωί η Αστυνομία της Φλώρινας και τους παραπέμπει με την κατηγορία της απείθειας (άρθρο 169 του Π.Κ.) στην Εισαγγελία του νομού. Το ...έγκλημα των στελεχών της ΚΝΕ ήταν ότι στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους. Το γεγονός αυτό μόνο μεμονωμένο δεν είναι. Αντιθέτως, εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων, η οποία και εντείνεται όσο οξύνεται η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ: «Αλλο ένα δείγμα της αποφασιστικότητας να περάσει η πολιτική - οδοστρωτήρας δόθηκε στη Φλώρινα, όπου ενώ οι μαθητές διεκδικούν εγκαταστάσεις και χώρους άθλησης, καθηγητές, επιστημονικά βιβλία και χρηματοδότηση για την Παιδεία, μπροστά σε υπό κατάληψη σχολεία, εμφανίσθηκε η Αστυνομία με συνοδεία εισαγγελέα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να σταματήσουν τον αγώνα των μαθητών και να μπουν μέσα στα κτίρια. Οι δυνάμεις τις ΚΝΕ που από νωρίς ήταν δίπλα στους μαθητές στο 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας μπήκαν μπροστά στις δυνάμεις καταστολής για συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους μαθητές με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο στελεχών της ΚΝΕ».

Αναλυτικά, από νωρίς το πρωί, δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονταν έξω από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, παρουσία εισαγγελέα, η οποία έδωσε διαδοχικά εντολές στους μαθητές και την Πυροσβεστική να ανοίξουν την πόρτα του σχολείου και στη συνέχεια στους εκπαιδευτικούς να μπουν στις τάξεις.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών, επιχείρησαν να εμποδίσουν τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα να συλληφθούν στις 8.30 π.μ. οι δύο ΚΝίτες, οι οποίοι και σύρθηκαν με χειροπέδες, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ωστόσο, και παρά την τρομοκρατία που ασκήθηκε, οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη στο σχολείο. Σημειώνεται πως εκτός από το 3ο Γενικό Λύκειο, σε κατάληψη βρίσκονται και τα Λύκεια 1ο και 2ο, όπου, επίσης η Εισαγγελία, με τη συνδρομή Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, επιχείρησε να «σπάσει» την κατάληψη.

«Τρέμουν τη λαϊκή πάλη»

Η Οργάνωση Μακεδονίας της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της, τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «η κυρίαρχη πολιτική ασκεί τρομοκρατία και αυτό το φαινόμενο θα εντείνεται όσο προχωρά συνολικά η αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει το μαύρο μπλοκ ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - επιχειρηματίες. Γνωρίζουν πολύ καλά και η κυβέρνηση καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου πως τέτοια επίθεση αργά ή γρήγορα θα πάρει απάντηση. Φοβούνται και τρέμουν τη λαϊκή πάλη, όταν αυτή είναι οργανωμένη, συντονισμένη και, το κυριότερο, αμφισβητεί την εξουσία τους. Τέτοιες ενέργειες δε στοχεύουν μόνο τους κομμουνιστές αλλά συνολικά να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα και να το κρατήσουν με σκυμμένο το κεφάλι.

Η ζωή όμως επιτάσσει άλλο δρόμο.

Να μη σκύψει κανένας το κεφάλι, αντίθετα απαιτεί ανυποχώρητο αγώνα σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές, τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις αγωνιστικές συσπειρώσεις σε μαθητές, αγρότες, φοιτητές, γυναίκες. Χρειάζεται μια τέτοια κοινωνική συμμαχία, ένα τέτοιο μέτωπο που να στοχεύει στην οριστική λύση όλων των προβλημάτων του λαού και νεολαίας, σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, του σοσιαλισμού.

Αυτό το δρόμο φοβούνται πάνω απ' όλα. Εμείς τους απαντάμε, καλά κάνουν και μας φοβούνται! Πάνω από 90 χρόνια το ΚΚΕ και πάνω από 40 χρόνια η ΚΝΕ δεν έχουν κάνει πίσω στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα. Δε θα το κάνουμε ούτε τώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ