Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών

Στο 1ο Λύκειο Καλλιθέας ανακινήθηκε μια υπόθεση δίωξης μαθητών, για κινητοποιήσεις που έγιναν το 2008 και ενώ, ουσιαστικά και τυπικά, ο φάκελος της υπόθεσης είχε κλείσει από τότε, από το Νοέμβρη του 2008.

Συγκεκριμένα, η τότε διευθύντρια του σχολείου είχε κάνει μήνυση κατ' αγνώστων για μικροφθορές στο σχολείο, τον Οκτώβρη του 2008, αμέσως με τη λήξη της δεκαήμερης κατάληψης των μαθητών, στην οποία κατονόμαζε όλα τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου ως υπεύθυνους φύλαξης του σχολείου κατά τη διάρκεια της κατάληψης. Στη συνέχεια κάτω από την πίεση που άσκησαν εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς και αφού οι μικροφθορές αποκαταστάθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή, η διευθύντρια (από τα μέσα Νοέμβρη του 2008), με συμπληρωματική της κατάθεση, δήλωσε ρητά ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη οποιουδήποτε υπαιτίου και έτσι τυπικά η υπόθεση έκλεινε. Υπηρεσιακά ο φάκελος με όλα τα παραπάνω στοιχεία (και με την ανάκληση της μήνυσης) διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τώρα, δυο χρόνια μετά, «αυτεπάγγελτα» ξανανοίγει η υπόθεση, με γονείς και πρώην μαθητές του 1ου Λυκείου Καλλιθέας να δέχονται σχετικές κλήσεις και ενοχλήσεις. Να σημειώσουμε ότι η τότε διευθύντρια (συνταξιούχος σήμερα) κλήθηκε εκ νέου στις αρχές Σεπτέμβρη 2010 για εξέταση στο πλαίσιο προανάκρισης, όπου και πάλι δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κανενός.

Γονείς και μαζικοί φορείς κινητοποιήθηκαν για άλλη μια φορά ενάντια στην προσπάθεια δίωξης των μαθητών και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν ούτε και τώρα να περάσει η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και να ματαιώσουν τα σχέδια δίωξής τους, ενώ καταγγέλλουν ότι πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο και πολιτική απόφαση τρομοκράτησης συνολικά των μαθητών.

Ανέλαβαν δράση οι «παιδονόμοι»

Ποινές και απειλές μοίρασαν διάφοροι σύγχρονοι «παιδονόμοι» προς τους μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 7ης Οκτώβρη στη Μυτιλήνη, όπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δέχτηκαν μονοήμερες αποβολές από τη διεύθυνση(!), ενώ στο 1ο Γυμνάσιο και στο Αθλητικό Γυμνάσιο επιχειρήθηκε (ανεπιτυχώς) να κλειδωθούν οι μαθητές μέσα στα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα δέχονταν απειλές για αποβολές έως και ...φυλακή(!) αν κάνουν κατάληψη ή νουθεσίες του τύπου «σήμερα είναι απεργία, εσείς δεν είστε εργαζόμενοι αλλά μαθητές» κλπ.

Αντίστοιχες νουθεσίες καταγγέλλει η ΚΝΕ ότι δέχτηκαν και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, που με απόφασή τους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 7ης Οκτώβρη με δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η «φήμη του σχολείου», σχολιάζει σχετικά η ΟΒ Μουσικού της ΚΝΕ, «δεν αμαυρώνεται όταν οι μαθητές αγωνίζονται στο πλάι του ταξικού κινήματος (...) αλλά όταν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, πράγμα που εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και για τη δικαιολογία το "να βγουν οι μαθητές μόνοι τους", λες και οι μαθητές φύτρωσαν, δεν έχουν εργαζόμενους γονείς που χρυσοπληρώνουν την "δωρεάν παιδεία μας"», σχολιάζει η ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ