Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο πολιτισμός στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού

Σε συνεχιζόμενη πρόκληση προς τον ελληνικό και τους λαούς της Μ. Ανατολής εξελίσσεται ο «αιφνίδιος»(;) «έρωτας» της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος - φονιά του Ισραήλ, και στον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα.

Μετά τη θερινή ανταλλαγή επισκέψεων των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ και τις επικίνδυνες, για την ειρήνη, συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών, «σειρά» πήρε - τάχιστα- ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ-Τ - στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων - έχει «στοχοπροσηλωθεί» στην αύξηση του μεριδίου του ελληνικού κεφαλαίου στον τουρισμό έναντι των ανταγωνιστών του (κυρίως Τουρκία, Αίγυπτος). Μπροστά σε αυτόν το στόχο η κυβέρνηση (και το ΥΠΠΟ-Τ) κλείνει τα μάτια στη δολοφονική ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ, φτάνοντας στον κυνισμό, με το ΥΠΠΟ-Τ να «πανηγυρίζει» για την επίσκεψη, διανέμοντας και «επισκόπηση ισραηλινών ΜΜΕ» για την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού - Τουρισμού.

Το ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί την - προθυμότατη - ελληνική εξωτερική πολιτική για τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς του στόχους, προκύπτει και από την επίσημη ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλησης, απόσπασμα της οποίας αναφέρει το ΥΠΠΟ-Τ, το οποίο «αναφέρεται με έμφαση στη σημασία της επίσκεψης και στα αποτελέσματά της, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα των επαφών»! Συγκεκριμένα σημειώνεται πως η υπουργός Λιμόρ Λιβνάτ «θεωρεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης "Σταυροδρόμι Πολιτισμών" ως τη σωστή ευκαιρία για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα χαρεί να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε, επίσης, ότι οι πρωτοβουλίες του είδους αποτελούν σημαντικό βήμα για τη θεμελίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν διεθνή γλώσσα συναδέλφωσης λαών, πόλεων και χωρών»! Επίσης, η Λιβνάτ ανέφερε ότι θα πρέπει «να ανανεωθεί η συμφωνία συνεργασίας σε πολιτιστικά θέματα που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ το Μάιο του 1992, για να γίνει δυνατή η συμμετοχή του Ισραήλ σε ολυμπιακές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ