Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10766

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • Διαδηλώνουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε διατροφή, στέγη, ολοκληρωμένη μόρφωση, προστασία της Υγείας, χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας.
  • Κοινός αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή εισοδήματα, δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, κόντρα στα μονοπώλια και στην εξουσία τους.

ΣΕΛ.  3

ΕΚΟΨΑΝ 220 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ από το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων
  • Για περισσότερες από 220 ιατρικές εξετάσεις, πανάκριβες, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν πλέον άγρια χαράτσια, αφού η κυβέρνηση τις έκοψε από το Ασφαλιστικό Ταμείο τους τον ΟΠΑΔ, στα πλαίσια των δραστικών περικοπών των δαπανών Υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι προπομπός για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που σημαίνει ότι η Υγεία των ανθρώπων του μόχθου γίνεται βορά στην κερδοφορία των επιχειρηματιών του τομέα Υγείας, ελέω κυβέρνησης όπως και πριν της ΝΔ.
  • Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβει άμεσα εκφράζοντας την κοινή λαϊκή απαίτηση και ανάγκη να εμποδιστούν αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις για την υγεία των εργαζομένων, για το δικαίωμα σε σύγχρονες παροχές Υγείας, δωρεάν για όλους, για την οργάνωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι ανύπαρκτη, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

ΣΕΛ.  7

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεανικός παλμός αντεπίθεσης από την πρώτη μέρα

Μαζική η προσέλευση λαού και νεολαίας από την πρώτη μέρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.). Χτες ξεχώρισε η συζήτηση για τα ναρκωτικά. Σήμερα η συζήτηση για την οικονομία. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  9

Στον άλλο δρόμο

Ορισμένα ενδεικτικά κυβερνητικά μέτρα για την «ανάπτυξη» είναι: Χορήγηση ενισχύσεων στις επιχειρήσεις ύψους 4,3-5,7 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013, φοροαπαλλαγές για τις επενδύσεις, μείωση της φορολόγησης των ΑΕ από 24% σε 20% από 1-1-2011, παράδοση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στο κεφάλαιο, τα ΣΔΙΤ, το ΕΣΠΑ κλπ. Με το μνημόνιο, η κυβέρνηση παίρνει από το λαό και δίνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτή η «ανάπτυξη» είναι αντιλαϊκή, στηριγμένη επίσης στους μειωμένους μισθούς, στη δουλειά ως το θάνατο, στη φοροληστεία των εργαζομένων κλπ. Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η κερδοφορία του κεφαλαίου και η κρατική χρηματοδότησή του. Να διεκδικήσει επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ' αυτούς, στις οικογένειές τους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, σταμάτημα των δαπανών για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Να οργανώσει δράση κατά της ακρίβειας, των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες, κατά της αύξησης της τιμής στο ψωμί, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα τιμολόγια σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, διαγραφή των χρεών των ανέργων και χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για κατοικίες λαϊκών οικογενειών, για χρέη φτωχών αγροτών. Ολα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων. Διεκδίκηση σταθερής εργασίας σε ασφαλείς συνθήκες, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Χρειάζεται κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός, λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, της γης, του εξωτερικού εμπορίου και χονδρεμπορίου, των τραπεζών. Παραγωγικοί συνεταιρισμοί των φτωχών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών. Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ.Το είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

«Αν μπορούσαμε να έχουμε θεσμική δέσμευση ότι δεν θα γινόταν καμία απόλυση, θα δεχόμουν να μην πάρουμε και αυξήσεις». Εννοεί τη Σύμβαση που υπέγραψε με μειώσεις μισθών. Αυτό θα πει ... φίλος των εργατών. 'Η μήπως ο πιο πιστός υπερασπιστής του κεφαλαίου;


ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΕΒΕ
Ούτε ένας ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χωρίς κάλυψη

ΣΕΛ.  20
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αδιαφορία για τη «δυσκολότερη σχολική χρονιά»

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Μέτρα για επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών

ΣΕΛ.  21


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org