Παρασκευή 23 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ρυθμίσεις ενίσχυσης των ιδιωτικών εταιρειών

Πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση της «ΑΣΠΙΣ», κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης

Στη διασφάλιση της κερδοφορίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αποσκοπεί νομοσχέδιο της κυβέρνησης «για την εποπτεία των φορέων ιδιωτικής ασφάλισης», που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή και κατατέθηκε με αφορμή το «λουκέτο» της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», που άφησε στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, με το κυβερνητικό νομοσχέδιο γίνεται παρέμβαση προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη διεθνοποίηση των αγορών και την αύξηση του ανταγωνισμού. Προωθείται, είπε, η ενιαία εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών από την Τράπεζα της Ελλάδας για να αποφευχθεί συστημικός κίνδυνος και να ωφεληθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους.

Για εμάς, είπε, το ζήτημα δεν είναι η εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά το γιατί πρέπει να υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση και γι' αυτό διαχρονικά εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που δημιούργησαν ένα ευνοϊκό έδαφος για την ανάπτυξή της, με αποτέλεσμα μέσω μιας παρασιτικής επιχειρηματικότητας να κερδίζουν διάφοροι σε βάρος της υγείας και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του λαού.

Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν πολιτικές σε βάρος των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του λαού, αφήνουν στο περιθώριο τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και ενισχύουν με κάθε τρόπο την ιδιωτική ασφάλιση και τον παρασιτικό της ρόλο.

Αναφερόμενος στην «ΑΣΠΙΣ», είπε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό σκάνδαλο, αφού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης της δεν έχει πληρώσει ακόμα τους ασφαλισμένους.

Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση για τις προμήθειες των νοσοκομείων, με την οποία νομιμοποιούνται ενέργειες που έκανε για το θέμα η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Α. Τζέκης είπε ότι στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη νομιμοποίηση όσων προεκλογικά κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και υπενθύμισε ότι σε αντίστοιχη ρύθμιση της ΝΔ η σημερινή κυβέρνηση ήταν κάθετα αντίθετη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ισχυρίστηκε ότι με το νομοσχέδιο εξασφαλίζεται η εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης και προστατεύονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της «ΑΣΠΙΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ