Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
«Κάθε μέρα στη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα»

Ομιλία χτες βράδυ του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Κολωνό

«Η λαϊκή απάντηση στην εφαρμοζόμενη βάρβαρη πολιτική δεν μπορεί να περιμένει τις εκλογές του Νοέμβρη. Τώρα το σύνθημα "Οργάνωση κι αγώνας" πρέπει να δώσει τον τόνο για να απαντήσουμε στη χρεοκοπία που οδήγησαν τη λαϊκή οικογένεια, τώρα στην πάλη, στις καθημερινές αναμετρήσεις πρέπει να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ. Μέσα από τέτοιες διαδικασίες θα αναδειχθούν αγωνιστές που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", μιλώντας χτες βράδυ στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό. Χώρος, που από νωρίς είχε γεμίσει από εργατόκοσμο και αυτοαπασχολούμενους, μετανάστες, νεολαίους και μεγαλύτερους, που με κόκκινες σημαίες μαζικά και μαχητικά πολλές φορές διέκοψαν την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα.

Σε αυτό το κλίμα, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι θέληση του ΚΚΕ είναι να αξιοποιήσει όλη την περίοδο ως τις εκλογές του Νοέμβρη για να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση που νιώθει ο λαός, λόγω της ζωής που του επέβαλαν. Οτι απευθυνόμαστε στον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο, το συνταξιούχο, τον άνεργο, σε όλα τα θύματα της πολιτικής των μονοπωλίων. Οτι απευθύνουμε μήνυμα ταξικής λαϊκής ενότητας για να δοθεί απάντηση στο μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφισαν το Μνημόνιο, στη ΝΔ, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στον εργοδοτικό συνδικαλισμό για την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε και την πλάτη που έβαλαν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να αμβλυνθούν οι αγώνες των εργαζομένων.

Θύμισε ότι το ΚΚΕ έγκαιρα, προεκλογικά προειδοποίησε για τη θύελλα αντεργατικών μέτρων που ερχόταν, μέτρα που σήμερα στηρίζονται από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προειδοποίησε ότι αυτή η επίθεση στο εισόδημα, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν έχει τέλος, καθώς είναι απόρροια της κρίσης του συστήματος και της προσπάθειας των μονοπωλίων να την ξεπεράσουν αλώβητα ξαναφορτώνοντας τα βάρη στο λαό.

Εξήγησε ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά οι βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων, η ενσωμάτωση της ελληνικής οικονομίας στην Ευρωζώνη, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, οι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί. Αμφισβήτησε τη νομιμότητα των ψηφισμένων αντεργατικών μέτρων, κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που «κουνούν το δάχτυλο» στο ΚΚΕ, αυτοί που κουρελιάζουν ακόμα και το δικό τους αστικό Σύνταγμα, κατακρεουργούν ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στο λαό, είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα. «Ούτε θα μας τρομάξουν, ούτε θα μας βάλουν στο χέρι. Η προπαγάνδα τους στοχεύει στη λαϊκή συνείδηση, ώστε να δεχτεί τον ακρωτηριασμό της. Τάχα ότι ψηφίστηκαν τα μέτρα και ως νόμους πλέον πρέπει να τα αποδεχτούμε. Εμείς καλούμε το λαό να τα ακυρώσει στο δρόμο του αγώνα, με όποια μορφή πάλης επιλέξει το ταξικό λαϊκό κίνημα, γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και κατακτιέται με ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ