Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πατριωτικό...

Από την «αγάπη» την πολλή, μας μαστιγώνουν και μας πονούν. Κι όσο πιο πολύ μας «αγαπούν», τόσο πιο πολύ μας μαστιγώνουν. Μια τέτοια καταπιεστική «αγάπη», μας είναι εντελώς άχρηστη. Να δώσουμε το αίμα της καρδιάς μας στην άρρωστη πατρίδα. Καθ' ότι πατρίδα εννοούν αυτοί την άπληστη κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Κι εμείς να τζογάρουμε με το φτωχό οβολό μας, οβολός που είναι το παν για εμάς.

Εάν δεν ψηφιζόταν αυτό το μνημόνιο, καθώς μας λένε, θα χρεοκοπούσε η πατρίδα. Εμείς, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που καταχρεοκοπήσαμε, που χάσαμε αυγά με πασχάλια, που στερηθήκαμε και θα στερηθούμε τα πάντα, δεν είμαστε πατρίδα;;! Τα ξόμπλια της είμαστε; Τα κατακάθια; Τα παραπαίδια της;

Μας λένε επίσης πολλά ακόμα, με τρόπο σαγηνευτικό και σπαραξικάρδιο, να ενδώσουμε, να εγκαταλείψουμε τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις, το σύνθημα πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», να σκύψουμε το κεφάλι και ν' αποσυρθούμε από τους δρόμους και τους καταπέλτες των λιμανιών, γιατί κάνουμε μεγάλο κακό στην οικονομία της χώρας...!! που αυτοί ξεχαρβάλωσαν, που αυτοί ποδοπάτησαν, καταχράστηκαν και την έφεραν σ' αυτό το χάλι.

Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι φτωχοί εργάτες - αγρότες και τα λαϊκά στρώματα. Τα δημιούργησαν οι μεταπολιτευτικές εναλλασσόμενες αστικές κυβερνήσεις και το σκυλολόι τους, οι άνθρωποι των σαλονιών, των θαλαμηγών και των ανέσεων. Οι άνθρωποι των εσωτερικών χώρων και διασυνδέσεων, οι άνθρωποι, που διατηρούν, ελέγχουν και κατευθύνουν τα ΜΜΕ ...τα λαμόγια, οι κολαούζοι, οι προβοκάτορες υπονομευτές, τοκογλύφοι κι απατεώνες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα και που τώρα κρώζουν υποκριτικά και πουλάνε ψεύτικο ενδιαφέρον.

Το μνημόνιο είναι προσυμφωνημένο και προαποφασισμένο από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Τα προσχήματα περίμεναν. Την ευκαιρία περίμεναν κι αυτή την έδωσε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, που τώρα χρησιμοποιούν κι εκμεταλλεύονται.

Αλλά δε θα τους περάσει. Ολη αυτή η απατεωνιά δε θα μείνει αναπάντητη. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα καιροφυλακτεί, οργανώνεται και προετοιμάζεται για την αντεπίθεση. Οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί, η πάλη κλιμακώνεται και οι αγώνες θα συνεχιστούν.

Η παγκόσμια εργατική τάξη είναι αγανακτισμένη και ξεσηκωμένη. Το μήνυμα της στεφανωμένης Ακρόπολης έφτασε παντού...!!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ