Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές

«Μάχη» ως αργά το βράδυ έδιναν άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4.30 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Σελάκανος της Ιεράπετρας. Οι 20 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 10 οχήματα αλλά και τα δύο πεζοπόρα, αργότερα ενισχύθηκαν από δυνάμεις των γειτονικών νομών ώστε να σβήσουν τη φωτιά ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Από την άλλη, λίγο πριν τις 7.30 χτες το βράδυ, εκδηλώθηκε πυρκαγιά - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - σε δύσβατο σημείο στην Πολιτεία Αττικής. Οι φλόγες ξεπρόβαλαν στο τέρμα της οδού Αριστοτέλους και από τη πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρότατες επίγειες και εναέριες δυνάμεις (18 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα). Αν και η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δεν κινδύνεψαν σπίτια. Αργά το βράδυ, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε δασική έκταση, στη θέση Μπούγια Γαλατά Αργολίδας η οποία τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ