Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διώκει τους δασεργάτες επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα

Τη δίωξη των δασεργατών που τον περασμένο Γενάρη διεκδίκησαν αγωνιστικά να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους όφειλαν τα υπουργεία για τις εργασίες που πραγματοποίησαν το Σεπτέμβρη του 2009 μετά τις φωτιές στην Αττική, ετοιμάζει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων που σηκώνουν κεφάλι στη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Το ΑΤ Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης, με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τους, συνέταξε κατάσταση με 45 ονόματα δασεργατών και την έστειλε στον πρόεδρο του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας Θράκης και Θεσσαλίας ζητώντας του να τους δώσει τηλέφωνα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, να τους καλέσουν να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Γενάρη.

Ο πρόεδρος του σωματείου Α. Τσουραλάκης αρνήθηκε να «συνεργαστεί» και κατήγγειλε την επιχείρηση τρομοκράτησης που στήνεται σε βάρος των δασεργατών με την ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Θυμίζουμε ότι από τις 20 έως τις 27 Γενάρη, οι δασεργάτες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από τη Θεσσαλία, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος του κόμβου της Ασπροβάλτας. Κατά διαστήματα προχωρούσαν και σε αποκλεισμό του δρόμου. Διεκδικούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα ύψους 2 εκατ. ευρώ που τους χρωστούσαν τα υπουργεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δασεργάτες από 12 συνεταιρισμούς της περιοχής. Στο χώρο της συγκέντρωσης είχαν παρατάξει τα οχήματά τους αλλά και τα μουλάρια τους που αποτελούν το κύριο «εργαλείο» της δουλειάς τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα(2010-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ