Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενστολη πανελλαδική συγκέντρωση

Ενστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στο Σύνταγμα οι ομοσπονδίες των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των λιμενικών. Στο σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας τονίζουν πως με τις ρυθμίσεις του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου της κυβέρνησης «καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης». Προσθέτει δε ότι «αντί να επιστρέψουν οι οφειλές του κράτους στα αποθεματικά των Ταμείων, να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή και να διασφαλιστούν νέοι κοινωνικοί ποροι, οδηγούνται τα Ταμεία στη διάλυση».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε: «Η βίαιη επίθεση ενάντια στο βιοτικό σας επίπεδο εντάσσεται στη συνολικότερη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση. Θέλουν να ρίξουν χαμηλά το βιοτικό επίπεδο του λαού. Να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και μετά να παίρνει συντάξεις πείνας». «Η ελπίδα είναι η κοινή πάλη και ο αγώνας με όλους τους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δ. Βλάχος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, είπε πως «εμείς ως "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών", ως γνήσιο κομμάτι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Πυροσβεστική δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα με ταξικό προσανατολισμό. Αυτή η κινητοποίηση που είναι περιχαρακωμένη από τις ομοσπονδίες αστυνομικών - πυροσβεστών - λιμενικών, να είναι η τελευταία. Την επόμενη φορά, η θέση μας να είναι με το ταξικό εργατικό λαικό κίνημα».

Ο Δ. Αγκαβανάκης από το ΠΑΜΕ ανέφερε ότι «η επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα γενικότερο λαϊκό κίνημα. Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε αυτήν την κατεύθυνση και το επόμενο διάστημα πιο δυναμικά θα είναι μπροστά στους αγώνες μέχρι την ανατροπή αυτών των αντιασφαλιστικών μέτρων».

  • Χτες, αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών Πυροσβεστών, Αστυνομικών και Λιμενικών συναντήθηκαν με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή και τον βουλευτή του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη. Κατά τη διάρκειά της, ενημερώθηκαν για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ