Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την αύξηση του ΦΠΑ

Την κυβέρνηση καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) για τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Δε θα πληρώσουμε εμείς και τα άλλα λαϊκά στρώματα την έξοδο από την κρίση!!!». Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι πρόκειται για μια αύξηση «που χτυπάει το ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Με τη συγκεκριμένη πολιτική, η κυβέρνηση επιχειρεί νέα ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και σε όφελος της πλουτοκρατίας, σε αγαστή συμφωνία με όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σημειώνει, επίσης, στην ανακοίνωσή της, ότι «η νέα αύξηση του ΦΠΑ, θα επιφέρει νέο πλήγμα στη δουλειά των μικρομάγαζων», ενώ «θα επηρεάσει σημαντικά τις τιμές σε καύσιμα, τρόφιμα, διόδια σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης, σε βιομηχανικά προϊόντα. Η κυβέρνηση, αν θέλει να αυξήσει τα έσοδά της, να απευθυνθεί σε αυτούς που έχουν συγκεντρώσει τον παραγόμενο πλούτο, στο μεγάλο κεφάλαιο. Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που στηρίζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».

Τέλος, η ΟΒΣΑ «καλεί τα σωματεία - μέλη της σε συσπείρωση με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ για την αποφασιστική οργάνωση της πάλης, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.

Η Ομοσπονδία μας, μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί:

  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα.
  • Κατάργηση της Δημοτικής φορολογίας.
  • Φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
  • Αφορολόγητο εισόδημα 40.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ.
  • Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ