Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Σήμερα βάζει τη σφραγίδα των ανατροπών

Την τελική σφραγίδα στον ενταφιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων θα βάλει σήμερα η κυβέρνηση, στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα εγκρίνει τα αντίστοιχα νομοσχέδια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μπροστά στην έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια που έχουν προκαλέσει τα μέτρα αλλά και με το φόβο των δυναμικών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να σπείρει τα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα περί «παύσης πληρωμών» και «πτώχευσης της χώρας» ώστε να εμφανίσει σαν «αναγκαία» τα βάρβαρα μέτρα.

Την ίδια ώρα, επανέρχονται στην επιφάνεια τα σενάρια για οριστική περικοπή του 13ου και 14ου μισθού με την τρόικα να «πιέζει» δήθεν την ελληνική κυβέρνηση. Εντείνοντας τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επέλασης, τα κυβερνητικά στελέχη επιστρατεύουν κάθε είδους προπαγάνδα, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.

Συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά «παιχνίδια» με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήθεν να «διαφωνούν» στη σφοδρότητα των μέτρων, χτες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διέρρεαν ότι υπήρξαν «διαφωνίες» σχετικά με την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι «διαφωνίες», βέβαια, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκαν σε επιμέρους ζητήματα που δεν αφορούν τον ανέγγιχτο πυρήνα των ανατροπών, όπως στο «χρόνο εφαρμογής των μέτρων» (!), ζητώντας μια «μικρή παράταση» όπως και «να μην συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι χήρες γυναίκες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι βουλευτές υπογράμμισαν ότι το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγεί - δηλαδή να παραπλανεί το λαό - γιατί λαμβάνει τα συγκεκριμένα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ