Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η προπαγάνδα δεν κρύβει το έγκλημα

Κάθε πόλεμος συνοδεύεται με έναν άλλο παράλληλο ψυχολογικό πόλεμο, τον πόλεμο της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης, που στόχο έχει το μυαλό και την καρδιά του αντιπάλου. Ετσι, τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μιαν άθλια προπαγάνδα. Εχοντας στη δούλεψή της τα Μέσα των βαρώνων της ενημέρωσης, έστησε ένα άθλιο παιχνίδι εντυπώσεων και απάτης. Ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη «βελτίωση» ορισμένων διατάξεων για τα Εργασιακά, ότι συμπάσχει με τους εργαζόμενους. Οτι υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βουλευτές που διαφωνούν, ότι το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» εναντιώνεται. Και από δίπλα, δώσ' του διαρροές από το υπουργείο Εργασίας ...και Προπαγάνδας ότι μελετά, εξετάζει, αποδέχεται, συζητά.

Βέβαια, τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καλοστημένη και καλοδουλεμένη επιχείρηση παραπληροφόρησης. Ανοίγουν τη δίοδο για να επελάσει ο αντικοινωνικός οδοστρωτήρας, για να γκρεμίσουν ό,τι οι εργαζόμενοι είχαν καταφέρει να αποσπάσουν με αγώνες δεκαετιών. Γιατί κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και την υποστήριξη της ΝΔ, είναι πέρα για πέρα στοχοπροσηλωμένη στις στρατηγικές της επιδιώξεις, όπως ακριβώς καθορίζονται στο Μνημόνιο που ήδη έγινε νόμος του κράτους. Γι' αυτό και το υπουργείο Εργασίας δε θίγει και δεν αλλάζει ούτε ένα γιώτα από το Προεδρικό Διάταγμα.

Η δήθεν πληρωμή του 50% των ασφαλιστικών εισφορών των απολυμένων πάνω από 55 χρόνων σε τίποτα δεν αλλάζει τη μείωση της αποζημίωσης, το ότι θα είναι άνεργοι και θα πάρουν σύνταξη κατώτερη και απ' αυτά τα ψίχουλα πρόνοιας που δίνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και επιπλέον επιβαρύνεται όλη η εργατική τάξη μέσω πληρωμής του ΟΑΕΔ, σε όφελος των εργοδοτών. Το ίδιο σταθερά και αδιάλλακτα η κυβέρνηση καταργεί τον κατώτερο μισθό και το κατώτερο μεροκάματο και άρα υπονομεύει, ωθώντας στην κατάργηση, την Εθνική Γενική Σύμβαση και γενικότερα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ορθώνει εμπόδια στην υπογραφή νέων συμβάσεων κάθε τύπου με την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ από την εργατική πλευρά. Με μια κουβέντα, ενισχύει την εργοδοτική αδιαλλαξία και το «δίκιο» του εργοδότη. Επιπλέον, εξασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις με μισθούς στο 80% και στο 85% που προβλέπει η Εθνική Σύμβαση για νέους 18 έως 25 ετών, ενώ συμπληρώνει το έγκλημα παραδίδοντας δεκαπεντάχρονα και δεκαεξάχρονα παιδιά, με τη «μαθητεία», φτηνή εργατική δύναμη στους εργοδότες, αντί να εξασφαλίζει σε αυτά τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση.

Αυτά η κυβέρνηση δεν τα συζητά, δεν τα εξετάζει. Αυτά όλα, τον πυρήνα του Διατάγματος (και συνολικά της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο) τον θεωρεί δεδομένο. Το ίδιο δεδομένα είναι και για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους δήθεν εκφραστές του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ», όπως προπαγανδίζουν τα αφεντικά της ενημέρωσης. Σε αυτό το έγκλημα εμπόδιο μπορούν να σταθούν μόνον οι εργαζόμενοι. Αντίσταση στο κοινωνικό πραξικόπημα μπορούν και πρέπει να προβάλουν μόνον οι λαϊκές μάζες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ και η πλουτοκρατία ρίχνουν στην άβυσσο. Αυτό είναι σήμερα το χρέος όλων, αυτό το προσκλητήριο απευθύνουν προς όλους τους ανθρώπους του μόχθου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ. Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η προοπτική για το λαό. Προοπτική που συνδέεται με την πολιτική πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των εργοδοτών. Ολα τα άλλα είναι για ...τα δελτία των οκτώ!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ