Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αβαντάρει το σύνολο των ανατροπών

Επί της ουσίας στήριξη στο αντεργατικό και αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η ΝΔ έχει την ίδια στρατηγική με το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει «εναλλακτική λύση» για το λαό. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να προκύψει με το αντιπάλεμα της πολιτικής των κομμάτων του κεφαλαίου

*

Η ΝΔ έχει την ίδια στρατηγική με το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει «εναλλακτική λύση» για το λαό. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να προκύψει με το αντιπάλεμα της πολιτικής των κομμάτων του κεφαλαίου
Η επιβεβαίωση της κυριαρχίας του Α. Σαμαρά στο εσωκομματικό πεδίο είναι το βασικό ζητούμενο του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ που ξεκινά αύριο το απόγευμα στο Κλειστό Στάδιο του Φαλήρου. Κατά τα άλλα, αυτό που χαρακτηρίζει την «καινούρια ΝΔ», όπως δημαγωγικά παρουσιάζεται, είναι η συστράτευση στον πόλεμο της πλουτοκρατίας κατά του λαού και η πλειοδοσία για τη λήψη νέων φιλομονοπωλιακών μέτρων στο όνομα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Αυτό θα είναι και το στίγμα της αυριανής ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, που θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει την εικόνα «μιας καινούριας πορείας» από μια «καινούρια ΝΔ», που μπορεί τάχα να προσφέρει ελπίδα και να αποτελέσει την «εναλλακτική λύση».

Οι κενές περιεχομένου διακηρύξεις δεν μπορούν να κρύψουν τη συναίνεση που προσφέρει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων σε Εργασιακό και Ασφαλιστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας στη Βουλή για το Εργασιακό, ο εκπρόσωπος του κόμματος δεν εξέφρασε καμία ουσιαστική ένσταση για τον πυρήνα της προωθούμενης κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα της ΝΔ να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στην ίδια κατεύθυνση.

Το μόνο που βρήκε να πει ο Π. Παναγιωτόπουλος για την ομιλία Λοβέρδου στην επιτροπή της Βουλής ήταν ότι «δεν έχουν πείσει ότι ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα του προβλήματος»(!). Από την άλλη επανέλαβε ότι «εμείς είπαμε ναι σε περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι αυτό «θα βοηθήσει ιδίως τη μικρομεσαία επιχείρηση να σταθεί όρθια σε καιρούς κρίσης».

Ο ίδιος, για λόγους δημαγωγικούς, απέφυγε να αποσαφηνίσει αν η ΝΔ θα υπερψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και Εργασιακό, ούτε πήρε θέση όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως η κατάργηση των αποζημιώσεων, των συλλογικών συμβάσεων κ.ά.

Από την πλευρά της, τέλος, η Ντ. Μπακογιάννη δεν επιβεβαίωσε τις φήμες ότι βουλευτές της ΝΔ πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα κατά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όταν θα διεξάγεται το συνέδριο.

«Οχι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο, ούτε έχω ακούσει τίποτα τέτοιο. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να σταματήσουν αυτού του είδους οι κουβέντες, τα άγχη και η νευρικότητα η οποία υπάρχει μέσα στα κόμματα και να ασχοληθούμε με τα θέματα του ελληνικού λαού», απάντησε σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Θέμα 9,89».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα αντιλαϊκά μέτρα, προϋπόθεση για τα κέρδη των καπιταλιστών(2014-06-11 00:00:00.0)
Μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας(2011-07-26 00:00:00.0)
Εξαπάτηση(2011-06-09 00:00:00.0)
Πυλώνας της αντιλαϊκής εφόδου(2010-03-03 00:00:00.0)
Από τη θεωρία στην πράξη η ελληνική κυβέρνηση(2006-11-24 00:00:00.0)
Γιουρούσι στα εναπομείναντα δικαιώματα(2006-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ