Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκές «διαισθήσεις» και τα παπαγαλάκια

Γρηγοριάδης Κώστας

Πολύ ωραία τα έλεγε χτες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος για τη νέα ταυτότητα του τουρισμού που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, αλλά η διαμαρτυρία συνδικαλιστών από το χώρο του επισιτισμού - τουρισμού προκάλεσε... αναστάτωση. Κυρίως λόγω της επισήμανσής τους ότι δεν δέχεται να τους δει και ότι η κυβέρνηση απεργάζεται και εφαρμόζει μαζί με τους εργοδότες τα αντεργατικά μέτρα που χειροτερεύουν τη θέση των εργαζομένων στον κλάδο.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός είχε ζητήσει από τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, να «πετάξουν το καπέλο του δημοσιογράφου» για να πουν πώς μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του υπουργείου για την τουριστική προβολή.

Κάποιοι, λίγοι, το έκαναν με χαρά, όταν οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι δεν προβάλλονται οι θέσεις και τα προβλήματά τους από τα περισσότερα ΜΜΕ. Ενοχλήθηκαν σφόδρα, λες και ήταν προσωποποιημένη η κριτική και κάποιοι ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να περάσουν έξω, λες και κάνουν αυτοί κουμάντο στο υπουργείο ή τους έχουν ορίσει φύλακες.

Επανήλθαν στη συνέχεια με «επιθετικές» ερωτήσεις προς τον υπουργό, για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ...αντιτουριστικές ενέργειες στην Ακρόπολη, στους καταπέλτες των πλοίων κλπ.

Κι ο υπουργός απάντησε λέγοντας ότι η διαίσθησή του είναι «ότι απαξιώνονται αυτές οι διαδικασίες από τον ίδιο τον κόσμο».

Είναι φοβερή η «διαίσθηση» της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι ο «κόσμος» έχει βαρεθεί τις αντιδράσεις για τις συντάξεις που κόβονται στα δύο, για τα μεροκάματα που πετσοκόβονται, για την ακρίβεια που κάνει το αύριο αμφίβολο. Τόσο φοβερή διαίσθηση σαν και αυτή του πρωθυπουργού που δήλωνε από την Τρίπολη ότι ο κόσμος που συναντά του λέει ότι επικροτεί τα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα αποδοκιμάζονταν η πολιτική του μπροστά του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ