Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ξανά πρώτη δύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ

Πρώτη δύναμη, κόντρα στην επιχείρηση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και των μηχανισμών τους να την αποδυναμώσουν, αναδείχτηκε η ΔΑΣ - ΟΤΑ στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Συγκεκριμένα η ΔΑΣ-ΟΤΑ έλαβε 552 ψήφους, 4 έδρες στη διοίκηση, 2 έδρες στην Ελεγκτική Επιτροπή και 14 αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 413 ψήφους, 3 έδρες στη διοίκηση, 1 στην Ελεγκτική Επιτροπή και 10 αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Πρωτοβουλία (ΔΑΚΕ) 126 ψήφους, 1 έδρα στη διοίκηση, καμία στην Ελεγκτική Επιτροπή και 4 αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λάρισας (Αυτόνομη Παρέμβαση) 142 ψήφους, 1 έδρα στη διοίκηση, καμία στην Ελεγκτική Επιτροπή και 4 αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, απευθύνοντας ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους που με την ψήφο τους την ανέδειξαν πρώτη δύναμη, τονίζει ότι «η πρωτιά αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί επιτεύχθηκε κόντρα στην οργανωμένη και λυσσώδη προσπάθεια των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και των μηχανισμών που επιστρατεύτηκαν για βοήθειά τους (δημοτικές αρχές, πιέσεις, εκβιασμοί εργαζομένων, δικαστήρια), προκειμένου να μειώσουν τη δύναμη της ΔΑΣ και να ακυρώσουν τον ταξικό προσανατολισμό του σωματείου. Δείχνει ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι αναγνωρίζουν την πολύχρονη συνεπή ταξική αγωνιστική δράση της ΔΑΣ και επιθυμούν σ' αυτή τη ρότα να συνεχίσει το σωματείο, ιδιαίτερα μπροστά στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την πλευρά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».

Και υπογραμμίζει: «Ωστόσο η απώλεια της μιας έδρας της ΔΑΣ θα δυσκολέψει αντικειμενικά την ταξική, αγωνιστική πορεία του σωματείου μας, στο βαθμό που οι εργαζόμενοι δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να ξεπερνούν τα εμπόδια που θα βάζουν οι άλλες παρατάξεις. Γι' αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν άλλο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, να συστρατευθούν με το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΑΣ στους αγώνες που έρχονται.

Η ΔΑΣ δεσμεύεται να αξιοποιήσει την εμπιστοσύνη που της έδωσαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, για να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων όλου του κλάδου, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στον κλάδο και γενικότερα, προκειμένου να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά και γενικότερα αντεργατικά μέτρα, οι αρνητικές συνέπειες που φέρνει ο "Καλλικράτης" για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τη λύση των προβλημάτων τους.

Θα πρωτοστατήσει στη συσπείρωση και οργάνωση όλων των εργαζόμενων σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, νομαρχίες, περιφέρεια, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις, σε ένα ενιαίο συνδικάτο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών μας χρεώνει μεγαλύτερες ευθύνες. Ξεπερνώντας δυσκολίες και παραλείψεις, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα πορευτούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και πάλης μαζί και με τα άλλα λαϊκά στρώματα, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ