Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Νέα κινητοποίηση αύριο στην Αθήνα

Συγκέντρωση, αύριο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με καθαρό το μέτωπο ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που δίνουν τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και στο σύνολο των σαρωτικών μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, βγαίνουν στους δρόμους αύριο, Τετάρτη 9 Ιούνη, οι συνταξιούχοι με απόφαση των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών τους Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ και ΠΕΣ-ΝΑΤ. Το αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων είναι στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Χτες το πρωί οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σημείωσε ότι η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα. Με στόχο, όπως υπογράμμισε, «να μην περάσουν τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, να χτυπηθούν οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές και να ανατραπούν». Αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στα τεράστια προβλήματα και την επίθεση που δέχονται σε όλους τους τομείς της ζωής τους οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, κατέληξε: «Εμείς λέμε ότι ο δρόμος είναι ένας: ο δρόμος του αγώνα, μαζί συνταξιούχοι, εργάτες, νεολαίοι, γυναίκες σε συμμαχία με τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά. Αγώνας για μια οικονομία που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, για να γίνουν τα μέσα παραγωγής δημόσια λαϊκή περιουσία και το προϊόν που παράγεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

«Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω», είπε μεταξύ άλλων και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Αναφερόμενος στις συντάξεις πείνας του ΟΑΕΕ είπε ότι οι συνταξιούχοι έχουν, εκτός των άλλων, να δουν αύξηση από το 2008. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι ότι μόλις το 14% των συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ παίρνουν πάνω από χίλια ευρώ σύνταξη και μόλις το 10% των συνταξιούχων του ΤΑΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org