Κυριακή 6 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΛΟΙΟ «ΡΕΪΤΣΕΛ ΚΟΡΙ»
Κατάληψη από τα ισραηλινά πλοία

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες , ισραηλινά πολεμικά πλοία προχώρησαν στη βίαιη κατάληψη του πλοίου «Ρέιτσελ Κόρι» χτες το μεσημέρι. Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει πως δε θα επιτραπεί στο πλοίο να προσεγγίσει τη Γάζα και είχε προκαλέσει παρεμβολές στην τηλεφωνική επικοινωνία και στα ραντάρ του πλοίου «Ρέιτσελ Κόρι».

Αρχικά, ισραηλινά πολεμικά πλοία είχαν προχωρήσει στην αναχαίτιση της νέας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας της κίνησης «Free Gaza» με το υπό ιρλανδική σημαία πλοίο «Ρέιτσελ Κόρι» σε μια προσπάθεια να αλλάξει την πορεία του καθώς είχε προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας. Στη συνέχεια, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν πως «παρακολουθείται στενά».

Νωρίτερα, μη κυβερνητική οργάνωση είχε ανακοινώσει πως το πλοίο είχε καταληφθεί, ωστόσο εκπρόσωπος της κίνησης «Free Gaza» ανέφερε ότι το ακολουθούν ισραηλινά σκάφη και πως δεν έχουν επιβιβαστεί σ' αυτό ισραηλινοί στρατιώτες. Παρόμοια ανακοίνωση εκδόθηκε και από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ