Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Θα μας βρουν μπροστά τους»

Αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη για ενημέρωση και συντονισμένη δράση ενάντια στα μέτρα για το «νέο σχολείο» δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, με αφορμή τον ορισμό από το υπουργείο Παιδείας 800 δημοτικών σχολείων που θα εφαρμόσουν αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

«Η πολιτική τους για το "νέο σχολείο" είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γενικότερων επιλογών τους, που ρίχνουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες του λαού. Γι' αυτό βιάζονται να προχωρήσουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους πάση θυσία, ακόμα και χωρίς προσχήματα. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Θα μας βρουν μπροστά τους!», δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και επισημαίνει: «Η εμπειρία μας ως εργαζόμενοι γονείς, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μας λέει ότι δεν μπορεί να νοιάζονται για το αύριο των παιδιών μας αυτοί που κλέβουν σήμερα την ελπίδα μας για μια αξιοπρεπή ζωή! Ακόμα και όταν μας έταζαν συνυπευθυνότητα και τη συμμετοχικότητα, ήθελαν την ανοχή/αποδοχή μας για τη μετατροπή του σχολείου σε σχολείο ΑΕ και των παιδιών μας σε πελάτες του».

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα μέλη της να οργανώσουν άμεσα Συνελεύσεις - Εκδηλώσεις, για όλα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει με τις αντι-εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις (πιλοτικά σχολεία, νέα αναλυτικά προγράμματα, «Καλλικράτης», διά βίου μάθηση, περικοπή δημόσιων δαπανών).

«Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα σε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αυτών των 800 σχολείων να πρωτοστατήσουν για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα! Είναι η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας. Να γίνει κάθε ένα από τα 800 σχολεία κέντρο αντίστασης και απειθαρχίας», σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντούν στον κλιμακούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό με συνέχεια του απεργιακού αγώνα(5/10/2021)
Αύριο το νέο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού(8/10/2020)
Σχολεία οδηγούνται σε λουκέτο(19/1/2013)
Κινητοποιήσεις ενάντια σε συγχωνεύσεις και ελλείψεις(10/11/2012)
«Στο δρόμο» για τη σχολική στέγη(16/4/2005)
Ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας(31/10/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org