Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Μαθήματα... αυτοκινητοβιομηχανίας!

Παράσταση διαμαρτυρίας των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Παρουσίαση των νέων τεχνολογιών των αυτοκινήτων του ομίλου «Volkswagen», μέσω εκπροσώπου της «KOSMOCAR A.E.», έγινε, χτες, στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο μάθημα κατασκευής οχημάτων! Πρόκειται για ένα απ' τα πολλά παραδείγματα άλωσης του πανεπιστημίου απ' τις επιχειρήσεις, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, με ένα, επιπλέον, «ποιοτικό» στοιχείο: Ενας εκπρόσωπος πολυεθνικής «διδάσκει» από την έδρα!

Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο Πολυτεχνείο, όχι μόνο κατήγγειλαν το γεγονός, αλλά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, ο οποίος απάντησε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι κακό». Στη συνέχεια εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα έκαναν παρέμβαση στο συγκεκριμένο μάθημα του καθηγητή.

Η Στέλλα Δήμου, φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών τόνισε στο «Ρ» ότι «αυτή τη στιγμή στο χώρο των μηχανολόγων φέρνουν επιχειρήσεις, με τον ή τον άλλον τρόπο, μέσα από εργαστήρια ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας να διδάξουν στους φοιτητές ουσιαστικά πώς θα γίνουν φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πώς θα σκύψουν το κεφάλι, την ίδια στιγμή που θα παράγουν έρευνα προς όφελος της κερδοφορίας τους». Σημείωσε ότι οι Επιτροπές Αγώνα θα βρίσκονται συνεχώς απέναντι σε αυτή την πολιτική «και σε κάθε περίπτωση θα μπούμε μπροστά στη διεκδίκηση του πανεπιστήμιου που θα λειτουργεί με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ