Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Απτόητοι στην πορεία τους οι εφοπλιστές

  Αναπληρώθηκε χτες το διοικητικό κενό που άφησε ο Π. Σφηνιάς στη MFD, όπου αναλαμβάνουν   το «τιμόνι» ακόμη πιο αποφασιστικά  οι «Μινωικές Γραμμές»  και ο ανταγωνισμός «καλά κρατεί»

Το μονοπωλιακό εταιρικό μεγαθήριο της ακτοπλοΐας, MFD, «καθαρό» από το όνομα Π. Σφηνιάς που έπληττε την ...ανταγωνιστικότητά του, επιχειρεί να αφήσει πίσω την υπόθεση του τραγικού ναυαγίου του πλοίου του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» και τον άδικο χαμό των 81 επιβατών του, συνεχίζοντας απτόητο την εκμετάλλευση των ακτοπλοϊκών γραμμών με το στόλο των 77 πλοίων, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια, που διαθέτει. Τη συνέχιση της πορείας της μεγαλοεταιρίας «σφράγισε» χτες η συνεδρίαση της διοίκησής της, τα αποτελέσματα της οποίας έκαναν σαφές ότι το «πάνω χέρι» θα πάρουν ξανά οι «Μινωικές Γραμμές», παρά την απόσταση που είχαν θελήσει να διατηρήσουν μετά το τραγικό ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», όπως είχε φανεί από σχετικές ανακοινώσεις τους. Στο μεταξύ, χτες έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων για τα αίτια του θανάτου του Π. Σφηνιά, αντιπροέδρου και μεγαλοαφεντικού της MFD. Η τελευταία κατάθεση ήταν αυτή που πάρθηκε χτες το βράδυ από τη σύζυγο του νεκρού εφοπλιστή Γιούλη, στο σπίτι της στην Εκάλη.

Ειδικότερα, χτες η διοίκηση της MFD αποφάσισε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να ...«συνεχίσει το έργο του αείμνηστου Π. Σφηνιά», χωρίς, όμως, να αναφέρεται ούτε γράμμα στα θύματα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα να διορίσει στη θέση του αντιπροέδρου της εταιρίας, που ανήκε στον Π. Σφηνιά, τον Μ. Καλεντάκη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος των «Μινωικών Γραμμών». Την κενή θέση του Π. Σφηνιά στη διοίκηση θα καλύψει ο Πυθ. Νάγος, γενικός διευθυντής του εμπορικού τομέα των «Μινωικών Γραμμών». Οι αποφάσεις αυτές και κυρίως το γεγονός ότι είναι ομόφωνες φανερώνουν ότι όλοι οι μέτοχοι δέχτηκαν να δώσουν το «τιμόνι» στις «Μινωικές», οι οποίες, άλλωστε, κατέχουν το 32% των μετοχών της MFD. Να σημειωθεί ότι ο διορισμός του Μ. Καλεντάκη έχει χαρακτηριστεί προσωρινός, ενώ αναμένεται το θέμα του αντιπροέδρου να συζητηθεί και στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Το «σήμα» για τη συνέχιση της πορείας της εταιρίας έδωσε προχτές ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, ο οποίος, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ότι αυτή πρέπει να προχωρήσει. Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τις «Μινωικές Γραμμές», μέτοχοι σ' αυτήν την εταιρία είναι μια σειρά μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Κοντομηνάς, οι αδελφοί Λασκαρίδη και πολλοί άλλοι...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πεδίο αδυσώπητων συγκρούσεων(2000-12-24 00:00:00.0)
«Πέφτουν κεφάλια» στην αναδιανομή της πίτας(2000-12-03 00:00:00.0)
Επιχείρηση καθαγιασμού...(2000-12-02 00:00:00.0)
Ανελέητες κόντρες στο λιμάνι(2000-12-01 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι έρευνες, προκαλεί η εταιρία(2000-11-03 00:00:00.0)
Συμπαγές μέτωπο κόντρα στην ασυδοσία(2000-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ