Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τα καταστήματα δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων

Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο της επιχείρησης «Banquet»

Την ενέργεια της ιδιοκτησίας του εστιατορίου «Banquet» να διακόψει παράνομα τη λειτουργία της επιχείρησης λόγω κινητοποιήσεων, δηλαδή να προχωρήσει σε λοκ - άουτ, που απαγορεύεται ρητά από το νόμο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, καταδικάζει την ενορχηστρωμένη επίθεση που κλιμακώνεται - με αφορμή και αυτή την υπόθεση - από δημοσιογραφικά συγκροτήματα για τη συκοφάντηση των αγώνων.

Η επιχείρηση απασχολούσε ανασφάλιστους και υποαμειβόμενους εργαζόμενους, χωρίς να τηρεί τις συμβάσεις εργασίας, όπως αποδείχθηκε έπειτα από αλλεπάλληλους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ. Μέσα στον Απρίλη απέλυσε εργαζόμενο που διεκδίκησε τα δικαιώματά του. Επειτα από τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, δεσμεύθηκε να τον επαναπροσλάβει, κάτι που στη συνέχεια αναίρεσε. Τελικά το περασμένο Σάββατο έκλεισε το κατάστημα και πέταξε στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους, προφανώς επιχειρώντας να στρέψει εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων που κλείνουν τα καταστήματα. Τα καταστήματα κλείνουν από την ανέχεια των λαϊκών στρωμάτων που θα οξυνθεί στο έπακρο το επόμενο διάστημα λόγω των σφαγιαστικών μέτρων της κυβέρνησης που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Οι κινητοποιήσεις είναι αποτέλεσμα της πιο άγριας εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία και την κυβέρνησή της». Ειδικά για τη συγκεκριμένη επιχείρηση επισημαίνει:

«Η κίνηση του κλεισίματος δεν είναι μόνο εκβιαστική για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά υπηρετεί και άλλους σκοπούς: Να φέρει σε αντίθεση τους εργαζόμενους μεταξύ τους (υπό την απειλή της απόλυσης). Να αξιοποιηθεί αυτή η στάση της επιχείρησης από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα - βαστάζους της (ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ) αλλά και από τα στημένα δημοσιεύματα για να συκοφαντηθούν οι ταξικοί αγώνες την ώρα που αναπτύσσονται και βάζουν σε κίνδυνο την κυβερνητική πολιτική.

Η υπόθεση "Banquet" "μυρίζει" από μακριά ότι είναι στημένη γι' αυτούς τους λόγους. Οση λάσπη και να ρίξει το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας - κυβέρνησης - συγκροτημάτων της διατεταγμένης δημοσιογραφίας, ας το πάρουν απόφαση: Οι εργαζόμενοι, μπροστά στην αντεργατική θύελλα που αντιμετωπίζουν, δε θα πάρουν την άδεια ούτε από τα αφεντικά τους ούτε από την κυβέρνηση για να αγωνιστούν ενάντια σ' αυτή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, να δώσουν ηχηρό μήνυμα στον ταξικό αντίπαλο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέκλεισαν κατάστημα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»(2012-03-10 00:00:00.0)
Αντιδραστικό μέτωπο στις κινητοποιήσεις(2010-02-10 00:00:00.0)
Ρολά κατεβάζουν και οι ηλεκτρολόγοι(2010-01-27 00:00:00.0)
Ποινές φυλάκισης σε πέντε συνδικαλιστές(2007-11-14 00:00:00.0)
Αναγκαία η προστασία της(2000-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ