Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΣΕΒΕΕ
Αντιδραστικό μέτωπο στις κινητοποιήσεις

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ καταγγέλλει το νέο «κατόρθωμα» της Συνομοσπονδίας

Σε μια εντελώς απροσχημάτιστη επίθεση σε βάρος των αγωνιζόμενων για τα δικαιώματά τους αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, προχώρησε χτες η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας ΕΒΕ Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Εχοντας υιοθετήσει πλήρως την κυβερνητική πολιτική που υπονομεύει τη θέση των ΕΒΕ στην κοινωνία και αφού με τον πιο συστηματικό τρόπο οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ σε εκφυλισμό, η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ επιτίθεται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, που έχει προκηρύξει για σήμερα κλείσιμο των καταστημάτων σ' ολόκληρη τη χώρα. Με χτεσινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για «ανέξοδες αποφάσεις συντονιστικών επιτροπών εκτός πλαισίου ΓΣΕΒΕΕ», ενώ αναφερόμενη στο σημερινό κλείσιμο των καταστημάτων φτάνει να μιλά για «σύγχυση και διάσπαση των κινητοποιήσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Ελπίζουμε οι εμπνευστές να μην κινούνται στη λογική: διασπώ, καταστρέφω, λοιδορώ και συκοφαντώ ό,τι δεν ελέγχω μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες».

Αμεση ήταν η απάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ,που καταγγέλλει ότι οι διοικούντες στη ΓΣΕΒΕΕ «ζήλεψαν τη δόξα των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ» και σημειώνει:

«Αφού πρώτα απέρριψαν κάθε πρόταση των Αγωνιστικών δυνάμεων και αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγωνιστικής διεκδίκησης, όταν διαπίστωσαν ότι η τακτική της συμμετοχής στους στημένους διάλογους για το πόσα θα χάσουμε καταγγέλλεται ακόμα και από συνδικαλιστικά στελέχη και όργανα που μέχρι τώρα τους στήριζαν.

Ζήλεψαν τη δόξα των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ και ΤΟΛΜΑΝΕ να καταγγείλουν τις Αγωνιστικές δυνάμεις και την ΠΣΕΑ σαν ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ, επειδή δεν ακολουθούν το δρόμο της υποταγής και της εξυπηρέτησης των σχεδίων εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων.

Αν και έχουν πλήρη επίγνωση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας της επίθεσης που εξελίσσεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, που δουλεύουν και παράγουν σε συνθήκες πίεσης από τα μονοπώλια.

Σπεύδουν να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των πολυκαταστημάτων ντόπιων και ξένων που θέλουν να φορτώσουν την κρίση, που αυτοί δημιούργησαν, στις πλάτες εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.

Τους ενοχλούν και τους προκαλούν ανατριχίλα οι μορφές πάλης όπως οι καταλήψεις και η Απεργία γιατί βλέπουν ότι έχουν απήχηση και κινητοποιούν χιλιάδες συνάδελφους.

Τους ενοχλεί και τους φοβίζει η συμπαράταξη και ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, γιατί και αυτοί έχουν επιλέξει τους συμμάχους τους, το ΣΕΒ, το ΣΕΛΠΕ και τους υποστηρικτές, του ευρωμονόδρομου.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προχωράμε στο πανελλαδικό κλείσιμο, Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού και στους επόμενους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στον αφανισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ