Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Επαγγελματίες απεργοσπάστες

Απεργοσπαστική εργολαβία έχουν αναλάβει οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που δε διστάζουν να καταφύγουν σε κάθε μέσο, προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμενων.

Xτες οι εργατοπατέρες στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας (ΣΥΤΕ) έκαναν αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η εργοδοσία. Η κατάπτυστη ανακοίνωση της πλειοψηφίας [ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣ (αριστεριστές)] βγήκε εκτάκτως για να πει στους εργαζόμενους να μην απεργήσουν σήμερα.

Ισχυρίζονται οι εργατοπατέρες ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν κήρυξε απεργία για σήμερα εξαιτίας του ΠΑΜΕ που δεν ήθελε να πάει σε κοινή συγκέντρωση με τους συμβιβασμένους. Η πραγματικότητα είναι ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χρησιμοποίησε διάφορα προσχήματα ακριβώς για να μην κηρύξει απεργία για σήμερα. Γιατί θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους, για να εφαρμοστεί η άγρια αντεργατική πολιτική χωρίς εμπόδια. Γι' αυτό και καλεί σε πάλη με το σύνθημα «πάνω από τις αγορές είναι οι άνθρωποι», καλλιεργώντας στους εργαζόμενους επικίνδυνες αυταπάτες.

Τους ίδιους ακριβώς στόχους εξυπηρετούν και οι εργατοπατέρες στο ΣΥΤΕ που ως επαγγελματίες απεργοσπάστες τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους: «Σα ΣΥΤΕ δε συμμετέχουμε και δεν καλύπτουμε τη συμμετοχή των μελών μας στην αυριανή κινητοποίηση (σ.σ. σημερινή)».

Η στάση τους αυτή οδήγησε και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν χτες. Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος τονίζει ότι η ενέργεια του Συλλόγου υπονομεύει την ταξική πάλη και την κλιμάκωση του αγώνα και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της ΤτΕ «να συμμετέχουν μαχητικά στην απεργία. Να συγκρουστούν με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να αποκαλύψουν τη συνενοχή των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ