Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Αναγκαία η προστασία της

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις αυθαιρεσίες των καταστημάτων «Βίρτζιν»

Στην περίπτωση των καταστημάτων «Βίρτζιν», που λειτουργούν τις Κυριακές και τις αργίες, στα συγκροτήματα κινηματογραφικών αιθουσών «Βίλατζ» στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου προς τους υπουργούς Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής του Κόμματος, τα συγκεκριμένα καταστήματα λειτουργούν τις Κυριακές και τις αργίες, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτά, αλλά και ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των υπόλοιπων καταστημάτων.

«Με την ανοχή της κυβέρνησης και την ανοχή ή και την ενεργή στήριξη των κατά τόπους νομαρχών, οι πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν σε συγκροτήματα κινηματογραφικών αιθουσών, καταστρατηγούν την υφιστάμενη νομοθεσία και λειτουργούν τα καταστήματά τους και στη διάρκεια της Κυριακής, παρόλο που η μέρα αυτή είναι αργία, αλλά και το Σάββατο το βράδυ», υπογραμμίζει ο κομμουνιστής βουλευτής.

Καταλήγοντας ο Στ. Παναγιώτου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να εφαρμόζονται οι σχετικές ρυθμίσεις για την προστασία της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ