Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Μεροκάματο τρόμου

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» 

Στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, που επικρατούν στην «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής και απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές, τα τελευταία δέκα χρόνια στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» του Μάνεση, έχουν γίνει 15 σοβαρά ατυχήματα, από τα οποία τα τρία θανατηφόρα. Με το νέο χρόνο - συνεχίζουν - ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα (έκρηξη κλιβάνου), έστειλε στο νοσοκομείο 37χρονο εργάτη, πατέρα 2 παιδιών με εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού, στο 87% του σώματός του. Οπως υπογραμμίζουν, η μη εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο, μαζί με την υπερεντατικοποίηση, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία των εργαζομένων, είναι οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης - επισημαίνουν - είναι τεράστιες, γιατί με την πολιτική της επιτρέπει την ασυδοσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας της ζωής και έχουν μετατρέψει το μεροκάματο, σε μεροκάματο τρόμου.

Τονίζοντας πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται μπροστά στο κέρδος, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και πώς σκοπεύει να επιβάλλει την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην παραπάνω επιχείρηση, καθώς και ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ