Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα!

Συγκέντρωση την Πέμπτη, ενάντια στην προσφυγή της ΠΑΣΚΕ για ακύρωση των εκλογών 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη στις 9 π.μ. μπροστά στα δικαστήρια Ευελπίδων, καλεί τους οικοδόμους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την ίδια ώρα που θα εκδικάζεται η αγωγή της ΠΑΣΚΕ, με την οποία ζητά να ακυρωθούν οι εκλογές του Συνδικάτου, προβάλλοντας τουλάχιστον αστείους ισχυρισμούς περί παρατυπιών στις αρχαιρεσίες.

Οπως επισημαίνει, εκείνο που «θορύβησε», είναι η συμμετοχή 18.500 οικοδόμων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου και το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξε τον Πανοικοδομικό Ενωτικό Ταξικό Συνδυασμό ξανά σε πρώτη δύναμη και με ποσοστό 94%.

Την επιτυχία αυτή - υπογραμμίζει - των οικοδόμων, ήρθε να αμαυρώσει η ΠΑΣΚΕ, σέρνοντας το Συνδικάτο στα δικαστήρια. Η ΠΑΣΚΕ - συνεχίζει - είναι το εκτελεστικό όργανο, πίσω βρίσκεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θέλει να ανατρέψει την εστία αντίστασης που λέγεται Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. «Τους έρχεται στενόχωρα - τονίζει - που το Συνδικάτο μας παλεύει σε ταξική κατεύθυνση, ξεσκεπάζει την πολιτική τους, αγωνίζεται και διεκδικεί και γι' αυτό θέλουν να το βάλουν στο γύψο».

Σχολιάζοντας την ενέργεια της ΠΑΣΚΕ να ζητήσει δικαστικά την ακύρωση των εκλογών στο Συνδικάτο, ο Δ. Βαρελάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, μας δήλωσε: «Η ενέργεια της ΠΑΣΚΕ εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι φανερό ότι η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων - που είναι το πρώτο και το κυρίαρχο - σε αυτές τις αρχαιρεσίες, αλλά και η ανάδειξη εκ νέου σε πρώτη δύναμη της ΕΣΑΚ και η παραπέρα ενίσχυσή της, ανατρέπει τους συσχετισμούς στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενδυνάμωσαν τις ταξικές δυνάμεις. Αυτό δεν άρεσε στην ΠΑΣΚΕ γι' αυτό ζητά την ακύρωση των εκλογών, μέσα από τα δικαστήρια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσφυγή θα απορριφθεί ως απαράδεκτη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαράστασή μας στο ταξικό Συνδικάτο των οικοδόμων και στους αγώνες του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ