Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την Υγεία

Την Τρίτη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη 25 Μάη στη 1 το μεσημέρι οργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αθήνας καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης, που υποχρεώνει τους ασθενείς της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πληρώνουν παλιά και νέα χαράτσια για επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και μια σειρά εξετάσεις που είναι αναγκαίες για την υγεία τους. Αλλά και για να σταματήσουν οι πληρωμές για θεραπείες, φάρμακα, τροφεία σε ιδρύματα πρόνοιας, κέντρα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης κλπ.

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας επισημαίνει ότι πρόσφατα η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία», πήρε απόφαση που αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν ακόμα και στα επείγοντα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης χαρίζει δισεκατομμύρια στην πλουτοκρατία.

«Καλούμε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στην Πρόνοια να αντιταχθούν στην πολιτική που θέλει τα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες. Η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται ισότιμα και δωρεάν σε όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία! Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας Πρόνοιας, στη υπηρεσία των λαϊκών αναγκών!», υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η Γραμματεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ