Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

15 Μάη, Νάκμπα 1948 - 2010. Εξήντα δύο ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που το Ισραήλ έδιωξε, με την ισχύ των όπλων, τους Παλαιστίνιους από τις εστίες τους και δημιούργησε το κράτος του στα κατεχόμενα πια εδάφη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Και προσθέτει:

«Από τότε και μέχρι σήμερα, αυτό το κράτος εξαπλώνεται παράνομα με τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποικισμών. Οι παλαιστινιακές πόλεις και τα χωριά διαιρούνται βάναυσα με το χτίσιμο του Τείχους της Ντροπής. Ο ισραηλινός λαός ποτίζεται ύπουλα με το φαρμάκι της ξενοφοβίας και του μίσους. Και ο παλαιστινιακός λαός καθημερινά εξευτελίζεται, διώκεται, θανατώνεται, στερείται τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του, όσα θεωρούνται απαράβατα στον αιώνα που διανύει το ανθρώπινο γένος.

Ολα αυτά συμβαίνουν υπό το άγρυπνο βλέμμα των ισχυρών της Γης που είτε στηρίζουν άμεσα το κράτος του Ισραήλ είτε σιωπούν ένοχα, εξυπηρετώντας τα δικά τους, άνομα συμφέροντα. Ο καθένας από αυτούς, άλλοτε με ψεύτικες υποσχέσεις προς τους Παλαιστίνιους και άλλοτε με υποκριτικές απειλές προς το Ισραήλ, καταφέρνουν να κερδίζουν πολύτιμο, γι' αυτούς, χρόνο, σπέρνοντας ελπίδες προς ολόκληρη την ανθρωπότητα ότι, τάχα, το παλαιστινιακό ζήτημα προχωρά προς μια θετική λύση.

Ομως, το παλαιστινιακό πρόβλημα όχι μόνο δεν προχωρά προς τη λύση του, αλλά, αντίθετα, εξακολουθεί να χρειάζεται τη δική μας αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη. Γιατί, όπως κάθε πρόβλημα, δε λύνεται μέσα στα πλαίσια του ιμπεριαλισμού. Οι λαοί της Γης πρέπει να σταματήσουν να πέφτουν στις παγίδες που στήνουν οι ιμπεριαλιστές. Να μην τους επιτρέψουν να τους εκμεταλλεύονται για τα δικά τους, άνομα συμφέροντα. Να υψώσουν το ανάστημά τους για να υπερασπιστούν τα δίκαια συμφέροντά τους.

Η ΕΕΔΔΑ ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όλων των προοδευτικών ανθρώπων της Γης, που αρνούνται να δώσουν "γην και ύδωρ" στον ιμπεριαλισμό, που στέκονται στο πλάι όλων των καταπιεσμένων της Γης, διεκδικώντας το δικαίωμά τους για πατρίδες ελεύθερες, ανεξάρτητες, κυρίαρχες, μακριά από κάθε είδους πάτρωνες.

Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού ως την:

  • Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
  • Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών.
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.
  • Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.
  • Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ