Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Σειρά συμφωνιών

ΜΟΣΧΑ.--

Με στόχο την ανάπτυξη της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας ολοκληρώθηκε χτες η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη. Οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν σε σχέδιο δράσης για τη στρατηγική σχέση των δύο χώρων, σε διακυβερνητική συμφωνία για τη συνεργασία στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, σε πρόγραμμα επιστημονικο-τεχνικής συνεργασίας κ.ά.

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και εκτίμησε θετικά την ενέργεια να ανοίξει γραφείο η ρωσική εταιρεία «Gazprom» στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Από τη μεριά του ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τη Βραζιλία ως «μία από τους εταίρους - κλειδιά στη Λατινική Αμερική και συνολικά στον κόσμο» και πρόσθεσε πως «είμαστε διατεθειμένοι να ενισχύσουμε το στρατηγικό μας διάλογο (...) και να προωθήσουμε από κοινού συγκεκριμένο πακέτο οικονομικών προτεραιοτήτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ