Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κατάρρευση εξέδρας άντλησης φυσικού αερίου

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Αλλη μια πλατφόρμα (μετά από αυτή του Κόλπου του Μεξικού) αυτή τη φορά άντλησης φυσικού αερίου κατέρρευσε στη θάλασσα της Καραϊβικής. Πρόκειται για τη πλατφόρμα Αμπαν Περλ, ανοιχτά της χερσονήσου Παρία στην επαρχία Σούκρε της Βενεζουέλας, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, την εκμετάλλευση της οποίας είχε η κρατική εταιρεία ενέργειας PDVSA και η οποία βυθίστηκε στις 4.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα ενώ πριν τη βύθιση της εξέδρας ειδικές μονάδες του ναυτικού και της αεροπορίας είχαν με ασφάλεια απομακρύνει τους 95 εργαζόμενους.

Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρες, «καμία απειλή για το περιβάλλον δε συνιστά η βύθιση της πλατφόρμας άντλησης φυσικού αερίου στη θάλασσα της Καραϊβικής».

Η πλατφόρμα εγκαταστάθηκε πέρυσι και λειτουργούσε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Μariscal Sucre», με ευθύνη της κρατικής εταιρίας ενέργειας της Βενεζουέλας (PDVSA) χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ενώ ήδη η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει διατάξει έρευνα για τα αίτια της έκρηξης που οδήγησε στην καταβύθιση της εξέδρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ