Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πλούτος

«Εγκαινιάστηκε χθες το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο το οποίο φέρει την υπογραφή του Ιταλού σχεδιαστή μόδας Τζιόρτζιο Αρμάνι (...) Τα 160 δωμάτια του ξενοδοχείου (...) τα πιο οικονομικά κοστίζουν 550 ευρώ τη βραδιά ενώ υπάρχουν και άλλα τα οποία διατίθενται αντί 1.700 ευρώ» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Κάλπικος πανικός

«Δραματικές ώρες διέρχεται πλέον η χώρα (...) αποτέλεσμα των συνδυασμένων λυσσωδών ανθελληνικών επιθέσεων (...) Τα αδίστακτα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων (...) Οπως τα ναζιστικά στρατεύματα των Γερμανών έμπαιναν επί Κατοχής στις ελληνικές πόλεις (...) έτσι σήμερα η Μέρκελ εκφράζει την ίδια λογική με άλλα μέσα» (ο Γ. Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ).

Εσωτερικό τους πρόβλημα

«Είναι φανερό πια στον καθένα ότι η χώρα και μαζί η Ευρώπη ολόκληρη δέχονται επίθεση διαρκείας. Σε αυτές τις συνθήκες ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Ψάχνουν για κορόιδα

«Καιρός λοιπόν να αντιστραφεί το δυσάρεστο κλίμα και να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις του τόπου για την ανάπτυξη. Ο πανικός πάντως δεν δικαιολογείται και είναι πάντα καταστροφικός» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Είναι καπιταλιστική η κρίση

«Η κρίση μοιάζει να εξάγεται σαν ντόμινο από την Ελλάδα και να επεκτείνεται (...) Είναι προοπτική που πολλοί και σοβαροί ειδικοί είχαν προαναγγείλει από καιρό. Μια προοπτική που αν επαληθευθεί απειλεί με γενικότερες επιπτώσεις όχι μόνο τη ζώνη του ευρώ αλλά και τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας (...) Τα όρια της Ευρώπης εκτείνονται πολύ πέραν της Γερμανίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ